Chiapudding med jordgubbssås

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Fräscht och lätt, men ändå mättande. Passar som både frukost och mellanmål.

Tillagningstid: 20 minuter + tid i kyl
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 4 dl mandeldryck, gärna osötad
  • 0.75 dl chiafrön
  • 2 krm vaniljpulver
  • ev. en nypa salt
  • Jordgubbssås:
  • 200 g jordgubbar (det går bra med frysta)
  • 4 plommon, urkärnade
  • en skvätt vatten
  • Topping:
  • 1 kiwi
  • 1 äpple
  • 1 avokado
  • några myntablad

Gör så här

  1. Häll mjölk, chiafrön, vanilj och ev. salt i en skål och rör om ordentligt. Låt svälla i kylskåp i 1 timme eller över natten.

Jordgubbssås

  1. Lägg jordgubbar, plommon och vatten i en liten kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 10 min. Häll upp såsen i en skål, mosa den med en gaffel och förvara i kylskåp.
  2. Tärna kiwi, äpple och avokado. Hacka myntablad.
  3. Skeda upp puddingen i 4 stora glas. Toppa med några skedar jordgubbssås och kiwi, äpple och avokado. Strö över hackad mynta och servera.

Tips

Tillsätt en halv mosad banan i chiafrösmeten om du vill ha en sötare pudding.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smoothie Norrländskt guld

(1)

Smoothietallrik

(6)

Kesellasmoothie

(12)

Tutti Frutti Smoothie

(7)

Blåbärssmoothie

(32)

Smoothie med papaya och mint

(5)

Frozen frukostsmoothie

(17)

Dinkelmuffins med pumpafrön, aprikoser och hallonsylt

(23)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 dl mandeldryck, gärna osötad
  • 0.75 dl chiafrön
  • 2 krm vaniljpulver
  • ev. en nypa salt
  • Jordgubbssås:
  • 200 g jordgubbar (det går bra med frysta)
  • 4 plommon, urkärnade
  • en skvätt vatten
  • Topping:
  • 1 kiwi
  • 1 äpple
  • 1 avokado
  • några myntablad

Chiapudding med jordgubbssås

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Fräscht och lätt, men ändå mättande. Passar som både frukost och mellanmål.

Tillagningstid: 20 minuter + tid i kyl
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll mjölk, chiafrön, vanilj och ev. salt i en skål och rör om ordentligt. Låt svälla i kylskåp i 1 timme eller över natten.

Jordgubbssås

  1. Lägg jordgubbar, plommon och vatten i en liten kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 10 min. Häll upp såsen i en skål, mosa den med en gaffel och förvara i kylskåp.
  2. Tärna kiwi, äpple och avokado. Hacka myntablad.
  3. Skeda upp puddingen i 4 stora glas. Toppa med några skedar jordgubbssås och kiwi, äpple och avokado. Strö över hackad mynta och servera.

Tips

Tillsätt en halv mosad banan i chiafrösmeten om du vill ha en sötare pudding.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smoothie Norrländskt guld

(1)

Smoothietallrik

(6)

Kesellasmoothie

(12)

Tutti Frutti Smoothie

(7)

Blåbärssmoothie

(32)

Smoothie med papaya och mint

(5)

Frozen frukostsmoothie

(17)

Dinkelmuffins med pumpafrön, aprikoser och hallonsylt

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies