Chiapudding med jordgubbssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Fräscht och lätt, men ändå mättande. Passar som både frukost och mellanmål.

Tillagningstid: 20 minuter + tid i kyl
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl mandeldryck, gärna osötad
  • 0.75 dl chiafrön
  • 2 krm vaniljpulver
  • ev. en nypa salt
  • Jordgubbssås:
  • 200 g jordgubbar (det går bra med frysta)
  • 4 plommon, urkärnade
  • en skvätt vatten
  • Topping:
  • 1 kiwi
  • 1 äpple
  • 1 avokado
  • några myntablad

Gör så här

  1. Häll mjölk, chiafrön, vanilj och ev. salt i en skål och rör om ordentligt. Låt svälla i kylskåp i 1 timme eller över natten.

Jordgubbssås

  1. Lägg jordgubbar, plommon och vatten i en liten kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 10 min. Häll upp såsen i en skål, mosa den med en gaffel och förvara i kylskåp.
  2. Tärna kiwi, äpple och avokado. Hacka myntablad.
  3. Skeda upp puddingen i 4 stora glas. Toppa med några skedar jordgubbssås och kiwi, äpple och avokado. Strö över hackad mynta och servera.

Tips

Tillsätt en halv mosad banan i chiafrösmeten om du vill ha en sötare pudding.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddig blåbärssmoothie

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hallon- och björnbärssmoothie

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Hildas rönnbärsmarmelad med äpplen

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Proteinboostad blåbärsdryck med vanilj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rosa rusning

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lingonbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Smoothie med avokado, granatäpple och hallon

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Mörkblå smoothie

Betyg
Betyg
(20)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 dl mandeldryck, gärna osötad
  • 0.75 dl chiafrön
  • 2 krm vaniljpulver
  • ev. en nypa salt
  • Jordgubbssås:
  • 200 g jordgubbar (det går bra med frysta)
  • 4 plommon, urkärnade
  • en skvätt vatten
  • Topping:
  • 1 kiwi
  • 1 äpple
  • 1 avokado
  • några myntablad

Chiapudding med jordgubbssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Fräscht och lätt, men ändå mättande. Passar som både frukost och mellanmål.

Tillagningstid: 20 minuter + tid i kyl
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll mjölk, chiafrön, vanilj och ev. salt i en skål och rör om ordentligt. Låt svälla i kylskåp i 1 timme eller över natten.

Jordgubbssås

  1. Lägg jordgubbar, plommon och vatten i en liten kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 10 min. Häll upp såsen i en skål, mosa den med en gaffel och förvara i kylskåp.
  2. Tärna kiwi, äpple och avokado. Hacka myntablad.
  3. Skeda upp puddingen i 4 stora glas. Toppa med några skedar jordgubbssås och kiwi, äpple och avokado. Strö över hackad mynta och servera.

Tips

Tillsätt en halv mosad banan i chiafrösmeten om du vill ha en sötare pudding.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddig blåbärssmoothie

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hallon- och björnbärssmoothie

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Hildas rönnbärsmarmelad med äpplen

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Proteinboostad blåbärsdryck med vanilj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rosa rusning

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lingonbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Smoothie med avokado, granatäpple och hallon

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Mörkblå smoothie

Betyg
Betyg
(20)