För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chia med julig topping

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

En uppdaterad ris à la Malta med trendiga chiafrön och massor av frukt och bär.

Tillagningstid: 15 min + 1 natt i kylen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl mandeldryck, eller alternativ
  • 1 dl chiafrö
  • 2 msk flytande honung
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 4 krm vaniljpulver
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 clementin
  • 2 msk pistagenötter, gärna rostade
  • 2 dl hallon

Gör så här

  1. Blanda mjölk med chiafrön, honung, kryddor och vaniljpulver i en skål. Täck med plast och låt stå i kylen någon timme. Rör om och låt sedan stå över natten.
  2. Vispa grädden och vänd ner i puddingen.
  3. Skala och klyfta clementinerna. Fördela hälften av klyftorna i 6 glas. Skeda på chiapuddingen och toppa med resten av clementinklyftorna, pistaschnötter och färska hallon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äppelsmulpaj

(57)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(5)

Bananpannkaka med blåbär

(11)

Citron- och vallmosockerkaka

(11)

Jordgubbs- och rabarberpaj med pumpakärnor

(15)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 dl mandeldryck, eller alternativ
  • 1 dl chiafrö
  • 2 msk flytande honung
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 4 krm vaniljpulver
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 clementin
  • 2 msk pistagenötter, gärna rostade
  • 2 dl hallon

Chia med julig topping

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

En uppdaterad ris à la Malta med trendiga chiafrön och massor av frukt och bär.

Tillagningstid: 15 min + 1 natt i kylen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjölk med chiafrön, honung, kryddor och vaniljpulver i en skål. Täck med plast och låt stå i kylen någon timme. Rör om och låt sedan stå över natten.
  2. Vispa grädden och vänd ner i puddingen.
  3. Skala och klyfta clementinerna. Fördela hälften av klyftorna i 6 glas. Skeda på chiapuddingen och toppa med resten av clementinklyftorna, pistaschnötter och färska hallon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äppelsmulpaj

(57)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(5)

Bananpannkaka med blåbär

(11)

Citron- och vallmosockerkaka

(11)

Jordgubbs- och rabarberpaj med pumpakärnor

(15)