Chia med julig topping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (2 betyg)

En uppdaterad ris à la Malta med trendiga chiafrön och massor av frukt och bär.

Tillagningstid: 15 min + 1 natt i kylen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl mandeldryck, eller alternativ
  • 1 dl chiafrö
  • 2 msk flytande honung
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 4 krm vaniljpulver
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 clementin
  • 2 msk pistagenötter, gärna rostade
  • 2 dl hallon

Gör så här

  1. Blanda mjölk med chiafrön, honung, kryddor och vaniljpulver i en skål. Täck med plast och låt stå i kylen någon timme. Rör om och låt sedan stå över natten.
  2. Vispa grädden och vänd ner i puddingen.
  3. Skala och klyfta clementinerna. Fördela hälften av klyftorna i 6 glas. Skeda på chiapuddingen och toppa med resten av clementinklyftorna, pistaschnötter och färska hallon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bananpannkaka med blåbär

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Citron- och vallmosockerkaka

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Äppelsmulpaj

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberpaj med pumpakärnor

Betyg
Betyg
(15)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 dl mandeldryck, eller alternativ
  • 1 dl chiafrö
  • 2 msk flytande honung
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 4 krm vaniljpulver
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 clementin
  • 2 msk pistagenötter, gärna rostade
  • 2 dl hallon

Chia med julig topping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (2 betyg)

En uppdaterad ris à la Malta med trendiga chiafrön och massor av frukt och bär.

Tillagningstid: 15 min + 1 natt i kylen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjölk med chiafrön, honung, kryddor och vaniljpulver i en skål. Täck med plast och låt stå i kylen någon timme. Rör om och låt sedan stå över natten.
  2. Vispa grädden och vänd ner i puddingen.
  3. Skala och klyfta clementinerna. Fördela hälften av klyftorna i 6 glas. Skeda på chiapuddingen och toppa med resten av clementinklyftorna, pistaschnötter och färska hallon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bananpannkaka med blåbär

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Citron- och vallmosockerkaka

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Äppelsmulpaj

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberpaj med pumpakärnor

Betyg
Betyg
(15)