Chèvregratinerad rotselleri

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(116)

En lyckad variant på gratinerad getost, här med söta rotsaker och rostade frön.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 rotselleri
  • 4 tsk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 200 g chèvre
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl färsk rosmarin, gärna på kvist
  • 2 msk pumpafrön eller solrosfrön

Gör så här

  1. Skär rotsellerin i 4 stycken centimetertjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla en tesked olivolja på varje rotselleriskiva och strö över flingsalt och lite svartpeppar. Ställ in i ugnen.
  2. Efter ca 25 min, när rotsellerin är mjuk, lägg en skiva chèvre på varje bit rotselleri. Ringla över honung och lägg på en kvist rosmarin och pumpa- eller solrosfrön. Låt stå i ugnen ytterligare 5 min.
  3. Servera genast, t ex med en dinkelsallad eller råris och tomatsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kjell

2016-12-29

Chevregratinerad rotselleri

Liknande recept

Spara recept

Chèvre chaud

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Rostad morotsröra med chèvre, vitlök och knäckebröd

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rödbetor med chèvrecrème och pinjenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Rödbetschips med honungsdipp

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rödbetscarpaccio med fetaostcrème

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rödbetspaj med quinoa och chèvre

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rösti

Betyg
Betyg
(12)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 rotselleri
  • 4 tsk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 200 g chèvre
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl färsk rosmarin, gärna på kvist
  • 2 msk pumpafrön eller solrosfrön

Chèvregratinerad rotselleri

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(116)

En lyckad variant på gratinerad getost, här med söta rotsaker och rostade frön.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär rotsellerin i 4 stycken centimetertjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla en tesked olivolja på varje rotselleriskiva och strö över flingsalt och lite svartpeppar. Ställ in i ugnen.
  2. Efter ca 25 min, när rotsellerin är mjuk, lägg en skiva chèvre på varje bit rotselleri. Ringla över honung och lägg på en kvist rosmarin och pumpa- eller solrosfrön. Låt stå i ugnen ytterligare 5 min.
  3. Servera genast, t ex med en dinkelsallad eller råris och tomatsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kjell

2016-12-29

Chevregratinerad rotselleri

Liknande recept

Spara recept

Chèvre chaud

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Rostad morotsröra med chèvre, vitlök och knäckebröd

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rödbetor med chèvrecrème och pinjenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Rödbetschips med honungsdipp

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rödbetscarpaccio med fetaostcrème

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rödbetspaj med quinoa och chèvre

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rösti

Betyg
Betyg
(12)