Chèvregratinerad rotselleri

Betyg (1-5):
2.73 (113 betyg)

En lyckad variant på gratinerad getost, här med söta rotsaker och rostade frön.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 1 rotselleri
  • 4 tsk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 200 g chèvre
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl färsk rosmarin, gärna på kvist
  • 2 msk pumpafrön eller solrosfrön

Gör så här

  1. Skär rotsellerin i 4 stycken centimetertjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla en tesked olivolja på varje rotselleriskiva och strö över flingsalt och lite svartpeppar. Ställ in i ugnen.
  2. Efter ca 25 min, när rotsellerin är mjuk, lägg en skiva chèvre på varje bit rotselleri. Ringla över honung och lägg på en kvist rosmarin och pumpa- eller solrosfrön. Låt stå i ugnen ytterligare 5 min.
  3. Servera genast, t ex med en dinkelsallad eller råris och tomatsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kjell

2016-12-29

Chevregratinerad rotselleri

Liknande recept

Rostad pumpa och brysselkål med chèvre

(3)

Rödbetspaj med quinoa och chèvre

(6)

Rödbetsfrittata

(0)

Svartrotspaj med getost

(29)

Rödbetscarpaccio med fetaostcrème

(3)

Rödbetor med chèvrecrème och pinjenötter

(16)

Grönsallad med caesardressing

(1)

Gravad oxfilé med picklad gulbeta och chevrekräm

(22)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 rotselleri
  • 4 tsk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 200 g chèvre
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl färsk rosmarin, gärna på kvist
  • 2 msk pumpafrön eller solrosfrön

Chèvregratinerad rotselleri

Betyg (1-5):
2.73 (113 betyg)

En lyckad variant på gratinerad getost, här med söta rotsaker och rostade frön.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär rotsellerin i 4 stycken centimetertjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla en tesked olivolja på varje rotselleriskiva och strö över flingsalt och lite svartpeppar. Ställ in i ugnen.
  2. Efter ca 25 min, när rotsellerin är mjuk, lägg en skiva chèvre på varje bit rotselleri. Ringla över honung och lägg på en kvist rosmarin och pumpa- eller solrosfrön. Låt stå i ugnen ytterligare 5 min.
  3. Servera genast, t ex med en dinkelsallad eller råris och tomatsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kjell

2016-12-29

Chevregratinerad rotselleri

Liknande recept

Rostad pumpa och brysselkål med chèvre

(3)

Rödbetspaj med quinoa och chèvre

(6)

Rödbetsfrittata

(0)

Svartrotspaj med getost

(29)

Rödbetscarpaccio med fetaostcrème

(3)

Rödbetor med chèvrecrème och pinjenötter

(16)

Grönsallad med caesardressing

(1)

Gravad oxfilé med picklad gulbeta och chevrekräm

(22)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies