Chèvre chaud-toast med fikonchutney

Betyg (1-5):
3.73 (15 betyg)

Chévreost i kombination sötman från fikon, aprikoser och russin blir en perfekt förrätt.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º-Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 400 g chèvre, 4 cm styck i tjocka skivor
  • 4 skivor lantbröd, gärna surdegsbröd
  • 50 g blandad sallad
  • 0.5 tunt strimlad rödlök
  • 1 dl valnötter
  • Fikonchutney 3,5 dl:
  • 100 g grovhackade torkade fikon
  • 100 g grovhackade torkade aprikoser
  • 50 g russin
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 dl vatten
  • 2 stjärnanis
  • 3 svartpepparkorn
  • Senapsvinägrett:
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Ta bort kvistfästena på fikonen. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Sjud under lock på svag värme max 10 minuter. Rör då och då. Ta av från värmen, plocka upp stjärnanisen och pepparkornen.
  2. Låt svalna och häll upp i varm glasburk. Rör då och då.
  3. Lägg en skiva ost på varje brödskiva. Gratinera i mitten av ugnen cirka 6 minuter. Fördela sallad och strimlad rödlök på fyra tallrikar.

Senapsvinägrett

  1. Mixa alla ingredienser till vinägretten och ringla den över salladen.
  2. Lägg toasten på salladsbädden och toppa med en klick fikonchutney och valnötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sallad med gorgonzola och smörstekta fikon

(7)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Grapefruktgravad lax

(2)

Päronsallad med ädelost

(3)

Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön

(5)

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Julskinka med ugnsstekta äpplen

(20)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 400 g chèvre, 4 cm styck i tjocka skivor
  • 4 skivor lantbröd, gärna surdegsbröd
  • 50 g blandad sallad
  • 0.5 tunt strimlad rödlök
  • 1 dl valnötter
  • Fikonchutney 3,5 dl:
  • 100 g grovhackade torkade fikon
  • 100 g grovhackade torkade aprikoser
  • 50 g russin
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 dl vatten
  • 2 stjärnanis
  • 3 svartpepparkorn
  • Senapsvinägrett:
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk salt

Chèvre chaud-toast med fikonchutney

Betyg (1-5):
3.73 (15 betyg)

Chévreost i kombination sötman från fikon, aprikoser och russin blir en perfekt förrätt.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º-Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta bort kvistfästena på fikonen. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Sjud under lock på svag värme max 10 minuter. Rör då och då. Ta av från värmen, plocka upp stjärnanisen och pepparkornen.
  2. Låt svalna och häll upp i varm glasburk. Rör då och då.
  3. Lägg en skiva ost på varje brödskiva. Gratinera i mitten av ugnen cirka 6 minuter. Fördela sallad och strimlad rödlök på fyra tallrikar.

Senapsvinägrett

  1. Mixa alla ingredienser till vinägretten och ringla den över salladen.
  2. Lägg toasten på salladsbädden och toppa med en klick fikonchutney och valnötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sallad med gorgonzola och smörstekta fikon

(7)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Grapefruktgravad lax

(2)

Päronsallad med ädelost

(3)

Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön

(5)

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Julskinka med ugnsstekta äpplen

(20)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies