Chèvre chaud-toast med fikonchutney

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Chévreost i kombination sötman från fikon, aprikoser och russin blir en perfekt förrätt.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º-Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g chèvre, 4 cm styck i tjocka skivor
  • 4 skivor lantbröd, gärna surdegsbröd
  • 50 g blandad sallad
  • 0.5 tunt strimlad rödlök
  • 1 dl valnötter
  • Fikonchutney 3,5 dl:
  • 100 g grovhackade torkade fikon
  • 100 g grovhackade torkade aprikoser
  • 50 g russin
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 dl vatten
  • 2 stjärnanis
  • 3 svartpepparkorn
  • Senapsvinägrett:
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Ta bort kvistfästena på fikonen. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Sjud under lock på svag värme max 10 minuter. Rör då och då. Ta av från värmen, plocka upp stjärnanisen och pepparkornen.
  2. Låt svalna och häll upp i varm glasburk. Rör då och då.
  3. Lägg en skiva ost på varje brödskiva. Gratinera i mitten av ugnen cirka 6 minuter. Fördela sallad och strimlad rödlök på fyra tallrikar.

Senapsvinägrett

  1. Mixa alla ingredienser till vinägretten och ringla den över salladen.
  2. Lägg toasten på salladsbädden och toppa med en klick fikonchutney och valnötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sweet corn kachumbari

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Grapefruktgravad lax

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Melonsallad med kallrökt lax

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Couscous med grillad nektarin och halloumi

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ugnsstekta endiver

Betyg
Betyg
(50)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 400 g chèvre, 4 cm styck i tjocka skivor
  • 4 skivor lantbröd, gärna surdegsbröd
  • 50 g blandad sallad
  • 0.5 tunt strimlad rödlök
  • 1 dl valnötter
  • Fikonchutney 3,5 dl:
  • 100 g grovhackade torkade fikon
  • 100 g grovhackade torkade aprikoser
  • 50 g russin
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 dl vatten
  • 2 stjärnanis
  • 3 svartpepparkorn
  • Senapsvinägrett:
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk salt

Chèvre chaud-toast med fikonchutney

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Chévreost i kombination sötman från fikon, aprikoser och russin blir en perfekt förrätt.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º-Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta bort kvistfästena på fikonen. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Sjud under lock på svag värme max 10 minuter. Rör då och då. Ta av från värmen, plocka upp stjärnanisen och pepparkornen.
  2. Låt svalna och häll upp i varm glasburk. Rör då och då.
  3. Lägg en skiva ost på varje brödskiva. Gratinera i mitten av ugnen cirka 6 minuter. Fördela sallad och strimlad rödlök på fyra tallrikar.

Senapsvinägrett

  1. Mixa alla ingredienser till vinägretten och ringla den över salladen.
  2. Lägg toasten på salladsbädden och toppa med en klick fikonchutney och valnötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sweet corn kachumbari

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Grapefruktgravad lax

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Melonsallad med kallrökt lax

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Couscous med grillad nektarin och halloumi

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ugnsstekta endiver

Betyg
Betyg
(50)