Cheddar- och jalapeñobiffar med grillad majssalsa

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Smaksätt sommarens grillade färsbiffar med cheddarost och jalapeños och servera en salsa med grillad majs, avokado och tomater till. Pressa över frisk lime vid servering.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 500 g högrevsfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 dl vatten
  • 1 ägg
  • 2 dl riven cheddarost
  • 0.5 dl inlagda jalapeños, hackade
  • 1 tsk salt
  • limeklyftor, till servering
  • Majssalsa:
  • 2 majskolvar
  • 2 avokador, tärnade
  • 250 g körsbärstomater, i klyftor
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk neutral olja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och vatten och låt stå ca 3 min. Blanda ner färs, ägg, ost, jalapeños och salt till en smet. Forma biffar. Grilla biffarna till fin färg och önskad stekgrad.
  2. Grilla majskolvarna till fin färg. Skär av majskornen med en kniv och blanda med resten av ingredienserna till salsan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera biffarna med majssalsan och limeklyftor.

Servering

Strö finhackad rödlök och persilja över biffarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Baconlindad järpe med primörer

(15)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g högrevsfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 dl vatten
  • 1 ägg
  • 2 dl riven cheddarost
  • 0.5 dl inlagda jalapeños, hackade
  • 1 tsk salt
  • limeklyftor, till servering
  • Majssalsa:
  • 2 majskolvar
  • 2 avokador, tärnade
  • 250 g körsbärstomater, i klyftor
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk neutral olja
  • salt och svartpeppar

Cheddar- och jalapeñobiffar med grillad majssalsa

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Smaksätt sommarens grillade färsbiffar med cheddarost och jalapeños och servera en salsa med grillad majs, avokado och tomater till. Pressa över frisk lime vid servering.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och vatten och låt stå ca 3 min. Blanda ner färs, ägg, ost, jalapeños och salt till en smet. Forma biffar. Grilla biffarna till fin färg och önskad stekgrad.
  2. Grilla majskolvarna till fin färg. Skär av majskornen med en kniv och blanda med resten av ingredienserna till salsan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera biffarna med majssalsan och limeklyftor.

Servering

Strö finhackad rödlök och persilja över biffarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies