
Charkpizza med parmesan och citron
Betyg (1-5):
Grädda först själva pizzabotten med tomatsås och riven mozzarella. Toppa sedan den nybakade pizzan med olika sorters tunt skivade charkuterier, rucola, pinjenötter och riven parmesan.
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 pizzakit (600 g)
- 125 g riven mozzarella
- 150 g tunt skivade charkuterier, t ex bresaola, salami, prusciutto
- 50 g parmesanost
- svartpeppar
- 1 msk olivolja
- 35 g rucola
- 0.5 dl pinjenöt, torrostade
Gör så här
- Bred ut tomatsåsen på pizzadegen och strö över mozzarellan. Grädda enligt anvisningen på förpackningen.
- Lägg på charkuterier och hyvla parmesan över pizzan direkt när den kommer ur ugnen. Dra ett varv med pepparkvarnen och ringla över olivolja. Toppa med rucola och rostade pinjenötter.
Servering
Pressa lite citron över om du vill.
Liknande recept
Charkpizza med parmesan och citron
Betyg (1-5):
Grädda först själva pizzabotten med tomatsås och riven mozzarella. Toppa sedan den nybakade pizzan med olika sorters tunt skivade charkuterier, rucola, pinjenötter och riven parmesan.
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Bred ut tomatsåsen på pizzadegen och strö över mozzarellan. Grädda enligt anvisningen på förpackningen.
- Lägg på charkuterier och hyvla parmesan över pizzan direkt när den kommer ur ugnen. Dra ett varv med pepparkvarnen och ringla över olivolja. Toppa med rucola och rostade pinjenötter.
Servering
Pressa lite citron över om du vill.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!