Channa dal - linsgryta

Betyg (1-5):
4 (29 betyg)

En mycket god gryta med indiska smaker. Till middag eller som röra i en annorlunda wrap.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 250 g svarta belugalinser, eller gröna linser
  • 2 tsk olja
  • 1.5 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 tsk malen mald spiskummin
  • 2 tsk malen koriander
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 1 kanelstång
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 800 g skalade tomater, På burk (bruttovikt)
  • 2 tsk socker
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk garam masala
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Blötlägg linserna i minst 20 minuter. Med gröna linser, följ anvisningarna på förpackningen. Hetta upp olja i en gryta. Fräs lök, vitlök och ingefära tills de mjuknat, cirka 2 minuter. Tillsätt spiskummin, koriander, kajennpeppar, kanelstång och gurkmeja.
  2. Lägg i linser och salt och rör om ordentligt. Häll i tomater, socker och vatten. Koka upp och låt koka cirka 30 minuter, rör om då och då. Smaka av med garam masala.

Servering

Servera linsgrytan som huvudrätt med naanbröd eller som tillbehör till kött, fisk eller fågel. Glutenallergiker väljer ett glutenfritt bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



j

2015-12-28

Chana = kikärter Dal = linser Chana dal = linser från kikärter

Ulrika

2015-03-04

Jättegott! Och roligt när tonåringen lyfte på grytlocket och utbrast: Yes, det är DEN DÄR!

Mattias

2015-02-04

Inte speciellt god faktiskt. :-(

j

2014-10-15

varför heter den chana dal när chana dal (en linssort) inte ens är med?

Ingrid

2012-04-11

Gott!!!

sussie

2011-12-19

låter spännande

Liknande recept

Saffranssoppa med gremolata

(19)

Linser med citron och persilja

(40)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 250 g svarta belugalinser, eller gröna linser
  • 2 tsk olja
  • 1.5 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 tsk malen mald spiskummin
  • 2 tsk malen koriander
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 1 kanelstång
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 800 g skalade tomater, På burk (bruttovikt)
  • 2 tsk socker
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk garam masala
  • 2 tsk salt

Channa dal - linsgryta

Betyg (1-5):
4 (29 betyg)

En mycket god gryta med indiska smaker. Till middag eller som röra i en annorlunda wrap.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg linserna i minst 20 minuter. Med gröna linser, följ anvisningarna på förpackningen. Hetta upp olja i en gryta. Fräs lök, vitlök och ingefära tills de mjuknat, cirka 2 minuter. Tillsätt spiskummin, koriander, kajennpeppar, kanelstång och gurkmeja.
  2. Lägg i linser och salt och rör om ordentligt. Häll i tomater, socker och vatten. Koka upp och låt koka cirka 30 minuter, rör om då och då. Smaka av med garam masala.

Servering

Servera linsgrytan som huvudrätt med naanbröd eller som tillbehör till kött, fisk eller fågel. Glutenallergiker väljer ett glutenfritt bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



j

2015-12-28

Chana = kikärter Dal = linser Chana dal = linser från kikärter

Ulrika

2015-03-04

Jättegott! Och roligt när tonåringen lyfte på grytlocket och utbrast: Yes, det är DEN DÄR!

Mattias

2015-02-04

Inte speciellt god faktiskt. :-(

j

2014-10-15

varför heter den chana dal när chana dal (en linssort) inte ens är med?

Ingrid

2012-04-11

Gott!!!

sussie

2011-12-19

låter spännande

Liknande recept

Saffranssoppa med gremolata

(19)

Linser med citron och persilja

(40)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies