Champinjonspett med vitlök och balsamvinäger

Champinjonspett med vitlök och balsamvinäger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Marinaden ger svamparna massor av smak. Komplettera gärna med andra grönsaksspett. Recept ur kokboken: Grilla Grönt, av Malin Landqvist

Tillagningstid: 15 min + tid att marinera
4 bufféportioner
  • 250 g små champinjoner
  • Marinad
  • 2 stora vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk hela korianderfrön (grovmortlade) eller 0,5 tsk malen koriander

Gör så här

  1. Halvera svamparna om de är stora och trä upp på spett.
  2. Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Häll den över spetten och marinera minst 1 timme men gärna längre.
  3. Grilla spetten runt om tills de är mjuka med fin färg, ca 10 min. Salta och peppra. Ringla över resten av marinaden och servera direkt.

Tips

Blötlägg spetten först om de är gjorda av trä.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nicklas

2018-08-11

Enkelt o gott. Går även att steks i stekpannan

Lotta

2018-07-30

Härliga smaker som vid grillning ur marinaden!

Champinjonspett med vitlök och balsamvinäger
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 250 g små champinjoner
  • Marinad
  • 2 stora vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk hela korianderfrön (grovmortlade) eller 0,5 tsk malen koriander

Champinjonspett med vitlök och balsamvinäger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Marinaden ger svamparna massor av smak. Komplettera gärna med andra grönsaksspett. Recept ur kokboken: Grilla Grönt, av Malin Landqvist

Tillagningstid: 15 min + tid att marinera
4 bufféportioner

Gör så här

  1. Halvera svamparna om de är stora och trä upp på spett.
  2. Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Häll den över spetten och marinera minst 1 timme men gärna längre.
  3. Grilla spetten runt om tills de är mjuka med fin färg, ca 10 min. Salta och peppra. Ringla över resten av marinaden och servera direkt.

Tips

Blötlägg spetten först om de är gjorda av trä.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nicklas

2018-08-11

Enkelt o gott. Går även att steks i stekpannan

Lotta

2018-07-30

Härliga smaker som vid grillning ur marinaden!