Champinjonspett med vitlök och balsamvinäger
  • Tid 15 min + tid att marinera

Champinjonspett med vitlök och balsamvinäger

4.5 (2 betyg)

Marinaden ger svamparna massor av smak. Komplettera gärna med andra grönsaksspett. Recept ur kokboken: Grilla Grönt, av Malin Landqvist

  • Tillagningstid 15 min + tid att marinera
  • Ingredienser 7

Ingredienser

4 bufféportioner
  • 250 g små champinjoner
  • salt och svartpeppar
Marinad
  • 2 stora vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk hela korianderfrön (grovmortlade) eller 0,5 tsk malen koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Halvera svamparna om de är stora och trä upp på spett.

  2. 2

    Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Häll den över spetten och marinera minst 1 timme men gärna längre.

  3. 3

    Grilla spetten runt om tills de är mjuka med fin färg, ca 10 min. Salta och peppra. Ringla över resten av marinaden och servera direkt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Blötlägg spetten först om de är gjorda av trä.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Nicklas

    Enkelt o gott. Går även att steks i stekpannan

  • Lotta

    Härliga smaker som vid grillning ur marinaden!