Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

En perfekt liten smårätt till buffébordet eller fördrinken.

Tillagningstid: 10 minuter
25 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 stora champinjoner, utan fötter
  • 2 msk olivolja, ca hälften att ringla ovanpå svamparna
  • 160 g parmaskinka, delade skivor
  • 30 g grovriven parmesan
  • 2 krm gourmetsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 0.5 dl färsk basilika
  • 2 tsk balsamvinäger

Gör så här

  1. Putsa svampen. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek hattarna på båda sidor. Tag upp hattarna och lägg på rullad parmaskinka, lite riven parmesanost, salt och peppar.
  2. Garnera med basilikablad. Stänk lite olivolja och balsamvinäger över.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kalvfilé med tapenade

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Minipizzor med bacon och dadlar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Skinkrullar med ostkräm

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Medelhavsinspirerad tapas

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Parmaskinkschips med skagenröra

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Taco i gemsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Oxfilétoast med kall bearnaisesås och riven pepparrot

Betyg
Betyg
(26)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 25 stora champinjoner, utan fötter
  • 2 msk olivolja, ca hälften att ringla ovanpå svamparna
  • 160 g parmaskinka, delade skivor
  • 30 g grovriven parmesan
  • 2 krm gourmetsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 0.5 dl färsk basilika
  • 2 tsk balsamvinäger

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

En perfekt liten smårätt till buffébordet eller fördrinken.

Tillagningstid: 10 minuter
25 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa svampen. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek hattarna på båda sidor. Tag upp hattarna och lägg på rullad parmaskinka, lite riven parmesanost, salt och peppar.
  2. Garnera med basilikablad. Stänk lite olivolja och balsamvinäger över.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kalvfilé med tapenade

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Minipizzor med bacon och dadlar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Skinkrullar med ostkräm

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Medelhavsinspirerad tapas

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Parmaskinkschips med skagenröra

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Taco i gemsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Oxfilétoast med kall bearnaisesås och riven pepparrot

Betyg
Betyg
(26)