Chai latte

Chai latte

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Värmande chai latte med kanel, nejlika, kardemumma, ingefära, tex och mjölk. Toppa med skummad mjölk och pepparkakskrydda, så gott!

Tillagningstid: 10 min + 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 8 nejlikor
  • 0.5 tsk kardemummakärnor
  • 20 g färsk ingefära, tunt skivad
  • 1 msk svarta teblad
  • 2 msk strösocker
  • 4 dl mjölk eller havredryck
  • pepparkakskrydda, att toppa med

Gör så här

  1. Häll vattnet i en kastrull och lägg i kryddor, ingefära, te och socker. Låt koka upp.
  2. Dra kastrullen från värmen och låt stå och dra minst 30 min, gärna längre.
  3. Sila bort alla kryddor och värm vätskan.
  4. Värm mjölken och vispa den skummig.
  5. Häll upp chai i glasen och sedan mjölk. Toppa med mjölkskummet och ev pepparkakskrydda.

Tips

Spara kryddblandningen och koka upp en ny omgång om du vill göra mer chai.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Napoleonbakelse

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Dubbel chokladkola med flingsalt

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Tant Harriets pepparkakor

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Karlsbadersemlor

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(32)
Chai latte
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 5 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 8 nejlikor
  • 0.5 tsk kardemummakärnor
  • 20 g färsk ingefära, tunt skivad
  • 1 msk svarta teblad
  • 2 msk strösocker
  • 4 dl mjölk eller havredryck
  • pepparkakskrydda, att toppa med

Chai latte

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Värmande chai latte med kanel, nejlika, kardemumma, ingefära, tex och mjölk. Toppa med skummad mjölk och pepparkakskrydda, så gott!

Tillagningstid: 10 min + 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll vattnet i en kastrull och lägg i kryddor, ingefära, te och socker. Låt koka upp.
  2. Dra kastrullen från värmen och låt stå och dra minst 30 min, gärna längre.
  3. Sila bort alla kryddor och värm vätskan.
  4. Värm mjölken och vispa den skummig.
  5. Häll upp chai i glasen och sedan mjölk. Toppa med mjölkskummet och ev pepparkakskrydda.

Tips

Spara kryddblandningen och koka upp en ny omgång om du vill göra mer chai.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Napoleonbakelse

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Dubbel chokladkola med flingsalt

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Tant Harriets pepparkakor

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Karlsbadersemlor

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(32)