Cha ca Hanoi

Betyg (1-5):
3.83 (6 betyg)

Vietnamesisk fiskrätt där dillen och ingefäran gör jobbet, och gurkmejan sätter färgen.

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 750 g gös- eller hällefilé (odlad) skuren i 2 - 3 cm tjocka skivor
  • 3 msk fisksås
  • 1 tsk nymald peppar
  • 1 tsk olja till woken
  • 3 msk finhackad ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1.5 dl hackad dill
  • 3 hackade salladslökar
  • 0.5 dl hackad koriander
  • 0.5 dl krossade jordnötter
  • Nouc cham - Dippsås:
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 finhackad grön eller röd chili
  • 3 msk lime, pressad saft
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk råsocker
  • 0.5 msk strimlad färsk mynta
  • 1 tunnt strimlad liten morot
  • 0.5 liten gurka, i mycket små kuber

Gör så här

  1. Lägg fiskfilébitarna i en skål och blanda med fisksås och peppar. Lår marinera cirka 2 timmar i kylskåp. Häll olja i en wok och hetta upp. Rör ner ingefära och gurkmeja. Tillsätt fisken, blanda och stek på medelvärme cirka 4 minuter. Blanda med dillen.
  2. Servera fisken med risnudlar överströdda med salladslök och koriander, krossade rostade jordnötter samt Nuoc Cham dipsås.

Nuoc cham - dipsås

  1. Blanda allt utom mynta, morot och gurka i en liten skål. se till att sockret löser sig ordentligt. Lägg i strimlade myntablad, morotsstrimlor och gurkkuber

Servering

Servera såsen i små separata skålar. Dippsåsen är ett givet tillbehör till vårrullar eller grillspett.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Parmaklädd lax

(8)

Knaprig lax med grönsaksgryta

(7)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Lax med salsa verde

(0)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Sashimi nudelsallad

(4)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 750 g gös- eller hällefilé (odlad) skuren i 2 - 3 cm tjocka skivor
  • 3 msk fisksås
  • 1 tsk nymald peppar
  • 1 tsk olja till woken
  • 3 msk finhackad ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1.5 dl hackad dill
  • 3 hackade salladslökar
  • 0.5 dl hackad koriander
  • 0.5 dl krossade jordnötter
  • Nouc cham - Dippsås:
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 finhackad grön eller röd chili
  • 3 msk lime, pressad saft
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk råsocker
  • 0.5 msk strimlad färsk mynta
  • 1 tunnt strimlad liten morot
  • 0.5 liten gurka, i mycket små kuber

Cha ca Hanoi

Betyg (1-5):
3.83 (6 betyg)

Vietnamesisk fiskrätt där dillen och ingefäran gör jobbet, och gurkmejan sätter färgen.

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg fiskfilébitarna i en skål och blanda med fisksås och peppar. Lår marinera cirka 2 timmar i kylskåp. Häll olja i en wok och hetta upp. Rör ner ingefära och gurkmeja. Tillsätt fisken, blanda och stek på medelvärme cirka 4 minuter. Blanda med dillen.
  2. Servera fisken med risnudlar överströdda med salladslök och koriander, krossade rostade jordnötter samt Nuoc Cham dipsås.

Nuoc cham - dipsås

  1. Blanda allt utom mynta, morot och gurka i en liten skål. se till att sockret löser sig ordentligt. Lägg i strimlade myntablad, morotsstrimlor och gurkkuber

Servering

Servera såsen i små separata skålar. Dippsåsen är ett givet tillbehör till vårrullar eller grillspett.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Parmaklädd lax

(8)

Knaprig lax med grönsaksgryta

(7)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Lax med salsa verde

(0)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Sashimi nudelsallad

(4)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies