För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ceviche på abborre

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Marinera din abborre på latinskt vis med lime, chili och lök.

Tillagningstid: 4 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 lime, pressad saft
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 krm vitpeppar
  • 400 g abborrfilé, i små bitar
  • 100 g gurka, i tärningar
  • 1 skalad mango, i tärningar
  • 1 dl finhackad färsk koriander

Gör så här

  1. Blanda lime, olja, chili, lök, salt och peppar i en skål. Blanda ned fisken. Låt stå kallt 3-4 timmar, rör om några gånger under marineringen. Häll fiskblandningen i ett durkslag och sila eventuellt bort marinaden.
  2. Blanda fisken med gurka, mango och koriander. Servera cevichen på rostat bröd, eller fördela den på salladsbädd eller i glas.
  3. Obs! Fisk som ska ätas rå bör ha varit fryst i minst 2 dygn.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sune

2013-03-23

Bästa cevichereceptet på nätet! Tas till en Muscadet sur lie med lite sprittighet i gommen! Super!

Liknande recept

Klar lingonsill med rödlök och äpple

(7)

Laxbakelse

(71)

Laxceviche med äpple

(1)

Fish tacos

(8)

Gravad lax med sallad på fänkål, gurka, grönt äpple och dill

(2)

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)

Äpple- och pepparrotssill

(117)

Krämig sill med lime, chili och äpple

(15)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 lime, pressad saft
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 krm vitpeppar
  • 400 g abborrfilé, i små bitar
  • 100 g gurka, i tärningar
  • 1 skalad mango, i tärningar
  • 1 dl finhackad färsk koriander

Ceviche på abborre

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Marinera din abborre på latinskt vis med lime, chili och lök.

Tillagningstid: 4 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda lime, olja, chili, lök, salt och peppar i en skål. Blanda ned fisken. Låt stå kallt 3-4 timmar, rör om några gånger under marineringen. Häll fiskblandningen i ett durkslag och sila eventuellt bort marinaden.
  2. Blanda fisken med gurka, mango och koriander. Servera cevichen på rostat bröd, eller fördela den på salladsbädd eller i glas.
  3. Obs! Fisk som ska ätas rå bör ha varit fryst i minst 2 dygn.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sune

2013-03-23

Bästa cevichereceptet på nätet! Tas till en Muscadet sur lie med lite sprittighet i gommen! Super!

Liknande recept

Klar lingonsill med rödlök och äpple

(7)

Laxbakelse

(71)

Laxceviche med äpple

(1)

Fish tacos

(8)

Gravad lax med sallad på fänkål, gurka, grönt äpple och dill

(2)

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)

Äpple- och pepparrotssill

(117)

Krämig sill med lime, chili och äpple

(15)