Ceviche på abborre

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Marinera din abborre på latinskt vis med lime, chili och lök.

Tillagningstid: 4 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 lime, pressad saft
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 krm vitpeppar
  • 400 g abborrfilé, i små bitar
  • 100 g gurka, i tärningar
  • 1 skalad mango, i tärningar
  • 1 dl finhackad färsk koriander

Gör så här

  1. Blanda lime, olja, chili, lök, salt och peppar i en skål. Blanda ned fisken. Låt stå kallt 3-4 timmar, rör om några gånger under marineringen. Häll fiskblandningen i ett durkslag och sila eventuellt bort marinaden.
  2. Blanda fisken med gurka, mango och koriander. Servera cevichen på rostat bröd, eller fördela den på salladsbädd eller i glas.
  3. Obs! Fisk som ska ätas rå bör ha varit fryst i minst 2 dygn.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sune

2013-03-23

Bästa cevichereceptet på nätet! Tas till en Muscadet sur lie med lite sprittighet i gommen! Super!

Liknande recept

Spara recept

Currysill med äpple

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Fish tacos

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Citronmarinerad matjes

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äpple- och pepparrotssill

Betyg
Betyg
(121)
Spara recept

Pepparrotssill

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig sill med lime, chili och äpple

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(13)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 lime, pressad saft
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 krm vitpeppar
  • 400 g abborrfilé, i små bitar
  • 100 g gurka, i tärningar
  • 1 skalad mango, i tärningar
  • 1 dl finhackad färsk koriander

Ceviche på abborre

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Marinera din abborre på latinskt vis med lime, chili och lök.

Tillagningstid: 4 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda lime, olja, chili, lök, salt och peppar i en skål. Blanda ned fisken. Låt stå kallt 3-4 timmar, rör om några gånger under marineringen. Häll fiskblandningen i ett durkslag och sila eventuellt bort marinaden.
  2. Blanda fisken med gurka, mango och koriander. Servera cevichen på rostat bröd, eller fördela den på salladsbädd eller i glas.
  3. Obs! Fisk som ska ätas rå bör ha varit fryst i minst 2 dygn.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sune

2013-03-23

Bästa cevichereceptet på nätet! Tas till en Muscadet sur lie med lite sprittighet i gommen! Super!

Liknande recept

Spara recept

Currysill med äpple

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Fish tacos

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Citronmarinerad matjes

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äpple- och pepparrotssill

Betyg
Betyg
(121)
Spara recept

Pepparrotssill

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig sill med lime, chili och äpple

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(13)