Cevapcici med fårostsallad

Betyg (1-5):
3.45 (96 betyg)

Klassisk köttfärsrätt från Balkan. Kryddig lammkebab med smak av spiskummin, chili och koriander.

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 18 st
  • 500 g lammfärs (12%) eller nötfärs (10 %)
  • 1.5 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk koriander
  • 1 krm chilipeppar
  • 1 dl vatten
  • 1.5 msk rapsolja
  • Fårostsallad:
  • 2 strimlad gröna paprikor
  • 2 skivad silverlökar, eller rödlök
  • 4 tomater, i bitar
  • 0.5 gurka, i halvmånar
  • 15 svarta oliver
  • 0.5 msk oregano, några kvistar
  • 150 g fetaost, i bitar
  • 1 msk vinäger
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt och tillsätt sedan lök, kryddor och så mycket vatten att det blir en fast färs. Forma den till avlånga köttbullar. Pensla med olja och stek eller grilla runt om.
  2. Varva grönsakerna på ett fat och strö över osten. Blanda vinäger, salt, peppar och olja och ringla över.

Servering

Servera cevapcicin med salladen och lite bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carola Karlsson

2015-10-06

Supergott!! Serverade mina cevapcicis med salladen och lade till ajvar och klyftpotatis. Delicious!!

Hen

2014-11-01

Gott

Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(5)
18 st
  • Ingredienser 18 st
  • 500 g lammfärs (12%) eller nötfärs (10 %)
  • 1.5 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk koriander
  • 1 krm chilipeppar
  • 1 dl vatten
  • 1.5 msk rapsolja
  • Fårostsallad:
  • 2 strimlad gröna paprikor
  • 2 skivad silverlökar, eller rödlök
  • 4 tomater, i bitar
  • 0.5 gurka, i halvmånar
  • 15 svarta oliver
  • 0.5 msk oregano, några kvistar
  • 150 g fetaost, i bitar
  • 1 msk vinäger
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja

Cevapcici med fårostsallad

Betyg (1-5):
3.45 (96 betyg)

Klassisk köttfärsrätt från Balkan. Kryddig lammkebab med smak av spiskummin, chili och koriander.

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt och tillsätt sedan lök, kryddor och så mycket vatten att det blir en fast färs. Forma den till avlånga köttbullar. Pensla med olja och stek eller grilla runt om.
  2. Varva grönsakerna på ett fat och strö över osten. Blanda vinäger, salt, peppar och olja och ringla över.

Servering

Servera cevapcicin med salladen och lite bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carola Karlsson

2015-10-06

Supergott!! Serverade mina cevapcicis med salladen och lade till ajvar och klyftpotatis. Delicious!!

Hen

2014-11-01

Gott

Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies