Cashewgräddglass med fikon

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Recept och foto av Karoline Jönsson från boken "Det goda gröna"

Tillagningstid: 10 min + tid att frysa
5 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 banan
  • 1.5 dl Havregrädde
  • 0.5 dl agavesirap
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 msk kokosolja
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 3 färska fikon (eller färska bär)

Gör så här

  1. Blötlägg nötterna minst 5 timmar i kallt vatten. Häll bort vattnet. Mixa nötterna med resten av ingredienserna (utom fikonen) till en krämig smet.
  2. Skiva fikonen och tryck ner dem mot sidorna i glassformarna. Häll i smeten och knacka lätt mot bordet så att den rinner ner ordentligt och luftbubblorna försvinner. Stick ner glasspinnarna och låt frysa minst 2 timmar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isabel

2017-07-08

Enkelt och gott! Uppskattades av både vuxna och barn.

Liknande recept

Chokladtoppar

(4)

Banoffee-paj

(83)

Rabarberpaj

(43)

Äppelsockerkaka

(34)

Snabba marängbakelser

(1)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Vit chokladtryffel

(37)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 banan
  • 1.5 dl Havregrädde
  • 0.5 dl agavesirap
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 msk kokosolja
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 3 färska fikon (eller färska bär)

Cashewgräddglass med fikon

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Recept och foto av Karoline Jönsson från boken "Det goda gröna"

Tillagningstid: 10 min + tid att frysa
5 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg nötterna minst 5 timmar i kallt vatten. Häll bort vattnet. Mixa nötterna med resten av ingredienserna (utom fikonen) till en krämig smet.
  2. Skiva fikonen och tryck ner dem mot sidorna i glassformarna. Häll i smeten och knacka lätt mot bordet så att den rinner ner ordentligt och luftbubblorna försvinner. Stick ner glasspinnarna och låt frysa minst 2 timmar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isabel

2017-07-08

Enkelt och gott! Uppskattades av både vuxna och barn.

Liknande recept

Chokladtoppar

(4)

Banoffee-paj

(83)

Rabarberpaj

(43)

Äppelsockerkaka

(34)

Snabba marängbakelser

(1)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Vit chokladtryffel

(37)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies