Carpaccio på gravad lax med hovmästardressing

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 400 g gravad lax
  • 1 dl rapsolja
  • 3 msk söt grovkornig senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl finhackad dill
  • vitpeppar
  • 0.5 citron, saften
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 msk finhackad dill
  • salt

Gör så här

  1. Lägg ut laxskivorna på ett fat. Vispa ihop olja och senap. Vänd ner dill, smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över laxen och pressa över citron.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr het panna 2-3 min, var uppmärksam de bränns lätt!

Till servering

  1. Strö pinjenötter och dill över laxen före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Halstrad tonfiskcarpaccio

(1)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g gravad lax
  • 1 dl rapsolja
  • 3 msk söt grovkornig senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl finhackad dill
  • vitpeppar
  • 0.5 citron, saften
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 msk finhackad dill
  • salt

Carpaccio på gravad lax med hovmästardressing

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg ut laxskivorna på ett fat. Vispa ihop olja och senap. Vänd ner dill, smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över laxen och pressa över citron.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr het panna 2-3 min, var uppmärksam de bränns lätt!

Till servering

  1. Strö pinjenötter och dill över laxen före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Halstrad tonfiskcarpaccio

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies