Carpaccio av hjort med persiljepesto

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Carpaccio är en populär italiensk rätt som äts som förrätt eller tillbehör. Vilket kött som används kan variera, men viktigt är att det skivas riktigt tunt.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Carpaccio:
  • 500 g innanlår eller ryggbiff av hjort
  • 2 dl kantskuret och tärnat vitt formbröd
  • 2 tsk rapsolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 100 g blandad sallad
  • 160 g skalade, urkärnade, tärnade tomater
  • 50 g tunt hyvlad parmesan eller västerbottensost
  • 1 tsk svartpeppar
  • Persiljepesto:
  • 1 dl färsk persilja
  • 1 grovhackad vitlöksklyfta
  • 50 g rostade pinjenötter
  • 50 g riven västerbottensost
  • 2 dl rapsolja
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Linda köttet i plastfilm och linda aluminiumfolie runt plastfilmen. Frys i 24 timmar. Ta fram köttet ur frysen. Låt tina cirka 15 minuter. Skär köttet tunt på skärmaskin.
  2. Rosta brödet i ugn, eller stek i en teflonpanna tills det är gyllenbrunt, cirka 5 minuter. Pensla tallrikarna med rapsolja.

Persiljepesto

  1. Mixa persilja, vitlök, pinjenötter, ost och rapsolja. Tillsätt salt och peppar. Lägg upp köttet. Salta och peppra. Toppa med tomathacket, persiljepesto, sallad, brödkrutonger och ost.

Tips

Persiljepeston håller cirka 2 veckor i kylskåp.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Oxfilé salsa verde

(38)

Bifftartar i gemsallad

(4)

Julskinksrulle med senapskräm

(104)

Persiljeskinka

(1)

Smörrebröd rostbiff, currymajonnäs och svartkål

(1)
15 st
  • Carpaccio:
  • 500 g innanlår eller ryggbiff av hjort
  • 2 dl kantskuret och tärnat vitt formbröd
  • 2 tsk rapsolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 100 g blandad sallad
  • 160 g skalade, urkärnade, tärnade tomater
  • 50 g tunt hyvlad parmesan eller västerbottensost
  • 1 tsk svartpeppar
  • Persiljepesto:
  • 1 dl färsk persilja
  • 1 grovhackad vitlöksklyfta
  • 50 g rostade pinjenötter
  • 50 g riven västerbottensost
  • 2 dl rapsolja
  • 2 krm svartpeppar

Carpaccio av hjort med persiljepesto

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Carpaccio är en populär italiensk rätt som äts som förrätt eller tillbehör. Vilket kött som används kan variera, men viktigt är att det skivas riktigt tunt.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Linda köttet i plastfilm och linda aluminiumfolie runt plastfilmen. Frys i 24 timmar. Ta fram köttet ur frysen. Låt tina cirka 15 minuter. Skär köttet tunt på skärmaskin.
  2. Rosta brödet i ugn, eller stek i en teflonpanna tills det är gyllenbrunt, cirka 5 minuter. Pensla tallrikarna med rapsolja.

Persiljepesto

  1. Mixa persilja, vitlök, pinjenötter, ost och rapsolja. Tillsätt salt och peppar. Lägg upp köttet. Salta och peppra. Toppa med tomathacket, persiljepesto, sallad, brödkrutonger och ost.

Tips

Persiljepeston håller cirka 2 veckor i kylskåp.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Oxfilé salsa verde

(38)

Bifftartar i gemsallad

(4)

Julskinksrulle med senapskräm

(104)

Persiljeskinka

(1)

Smörrebröd rostbiff, currymajonnäs och svartkål

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies