Caponata med linser

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Siciliansk gryta med aubergin och kapris.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g tärnad aubergine
  • 1 tärnadd gul paprika
  • 1 tärnad röd paprika
  • 1 skivad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 400 g passerade tomater
  • 12 st kapris cocktail
  • 400 g belugalinser eller röda linser
  • 10 st cocktailtomater
  • 2 msk vit- eller rödvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Fräs grönsaker och lökar i oljan i en gryta. Tillsätt burktomater och kapris och koka tills allt är mjukt, ca 15 minuter. Koka under tiden linserna enligt anvisning på förpackningen eller skölj burklinserna.
  2. Häll linser och cocktailtomater i grytan och hetta upp. Smaka av med vinäger, socker, salt och peppar (grytan ska ha en sötsyrlig smak).

Servering

Servera, varm eller kall med bröd, pasta eller ris som ensamrätt eller som tillbehör till kött eller fisk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Linsbolognese

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Halloumi Stroganoff

Betyg
Betyg
(427)
Spara recept

Linsgryta med aubergine

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Zucchini- och köttfärslasagne

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Lins- och risfyllda kålrullar i tomatsås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Spagetti med linser och tomatsås

Betyg
Betyg
(22)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 300 g tärnad aubergine
  • 1 tärnadd gul paprika
  • 1 tärnad röd paprika
  • 1 skivad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 400 g passerade tomater
  • 12 st kapris cocktail
  • 400 g belugalinser eller röda linser
  • 10 st cocktailtomater
  • 2 msk vit- eller rödvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Caponata med linser

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Siciliansk gryta med aubergin och kapris.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs grönsaker och lökar i oljan i en gryta. Tillsätt burktomater och kapris och koka tills allt är mjukt, ca 15 minuter. Koka under tiden linserna enligt anvisning på förpackningen eller skölj burklinserna.
  2. Häll linser och cocktailtomater i grytan och hetta upp. Smaka av med vinäger, socker, salt och peppar (grytan ska ha en sötsyrlig smak).

Servering

Servera, varm eller kall med bröd, pasta eller ris som ensamrätt eller som tillbehör till kött eller fisk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Linsbolognese

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Halloumi Stroganoff

Betyg
Betyg
(427)
Spara recept

Linsgryta med aubergine

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Zucchini- och köttfärslasagne

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Lins- och risfyllda kålrullar i tomatsås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Spagetti med linser och tomatsås

Betyg
Betyg
(22)