Caponata med linser

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Siciliansk gryta med aubergin och kapris.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 300 g tärnad aubergine
  • 1 tärnadd gul paprika
  • 1 tärnad röd paprika
  • 1 skivad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 400 g passerade tomater
  • 12 st kapris cocktail
  • 400 g belugalinser eller röda linser
  • 10 st cocktailtomater
  • 2 msk vit- eller rödvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs grönsaker och lökar i oljan i en gryta. Tillsätt burktomater och kapris och koka tills allt är mjukt, ca 15 minuter. Koka under tiden linserna enligt anvisning på förpackningen eller skölj burklinserna.
  2. Häll linser och cocktailtomater i grytan och hetta upp. Smaka av med vinäger, socker, salt och peppar (grytan ska ha en sötsyrlig smak).

Servering

Servera, varm eller kall med bröd, pasta eller ris som ensamrätt eller som tillbehör till kött eller fisk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegetariska enchiladas

(4)

Palsternacksbiffar med röda linser och picklad rättika

(1)

Grön sparris- och ärtsoppa med linstopping

(6)

Belugabolognese med morotsspaghetti

(16)

Spagetti med linser och tomatsås

(9)

Blomkålssoppa med gurkmeja toppad med krispiga linser

(6)

Belugabolognese med soltorkade tomater

(35)

Asiatisk "nudelsallad" på kålrot med tofu och krunchiga linser

(15)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 300 g tärnad aubergine
  • 1 tärnadd gul paprika
  • 1 tärnad röd paprika
  • 1 skivad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 400 g passerade tomater
  • 12 st kapris cocktail
  • 400 g belugalinser eller röda linser
  • 10 st cocktailtomater
  • 2 msk vit- eller rödvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk svartpeppar

Caponata med linser

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Siciliansk gryta med aubergin och kapris.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs grönsaker och lökar i oljan i en gryta. Tillsätt burktomater och kapris och koka tills allt är mjukt, ca 15 minuter. Koka under tiden linserna enligt anvisning på förpackningen eller skölj burklinserna.
  2. Häll linser och cocktailtomater i grytan och hetta upp. Smaka av med vinäger, socker, salt och peppar (grytan ska ha en sötsyrlig smak).

Servering

Servera, varm eller kall med bröd, pasta eller ris som ensamrätt eller som tillbehör till kött eller fisk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegetariska enchiladas

(4)

Palsternacksbiffar med röda linser och picklad rättika

(1)

Grön sparris- och ärtsoppa med linstopping

(6)

Belugabolognese med morotsspaghetti

(16)

Spagetti med linser och tomatsås

(9)

Blomkålssoppa med gurkmeja toppad med krispiga linser

(6)

Belugabolognese med soltorkade tomater

(35)

Asiatisk "nudelsallad" på kålrot med tofu och krunchiga linser

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies