Cannelloni med zucchini och skinka

Betyg (1-5):
4.32 (28 betyg)

Cannelloni är en härlig klassiker – och så lätt att barnen kan göra den själva.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 1 zucchini
  • 150 g philadelphiaost
  • 250 g färska pastaplattor, 6 stycken
  • 240 g skivad rökt skinka
  • 420 g tomatsås, 1 burk
  • 250 g mozzarella

Gör så här

  1. Hyvla zucchinin på längden med en osthyvel.
  2. Bred philadelphiaosten på de färska pastaplattorna. Täck plattorna med zucchiniskivorna.
  3. Lägg den rökta skivade skinkan på zucchiniskivorna. 2 skivor skinka per pastaplatta. Rulla ihop varje platta från kortsidan.
  4. Lägg rullarna i en oljad ugnsform med skarven neråt. Häll över 1 burk tomatsås. Välj tomatsås efter smak.
  5. Smula mozzarellaosten över tomatsåsen. Låt stå i mitten av ugnen på 200° i 20 minuter.

Tips

Byt ut skinkan mot pesto om du vill äta vegetariskt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-01-17

Hej Carla Sofia! Receptet är med färska lasagneplattor, har du fått torkade i din order från Coop när du valde att köpa receptet? Då ber vi dig kontakta kundservice på handlahemma@coop.se Det går förstås bra att använda torkade lasagneplattor och göra receptet i form av en lasagne i stället för cannelloni i stället. Lycka till! hälsar Elsa, webbredaktör

Carla Sofia

2019-01-16

Hur rullar man plattor(som ni skickat med alla ingredienser) när dem är sten hårda!!!!!???

Karolina

2018-01-14

Kokar egen god tomatsås. Väldigt poppis i familjen.

Linn

2015-12-27

Jag bytte skinkan mot soltorkade tomater. Mycket gott och enkelt att göra!

Linn

2015-06-25

Gjorde den vegetariska varianten - dvs med pesto genovese (ca 100g) istället för skinkan och använde en burk Mutti pizzatopping (italiensk tomatsås utan tillsatt socker/dyl). Det blev riktigt gott och mättande! Blev väldigt lycka och dessutom relativt enkel att göra. Den här kommer göras igen!

Anna

2014-04-27

Matilda, det står tomatsås, vilket jag tolkar som färdigblandad och kryddsatt - och inte enbart tomatkross. Mycket god blir iaf den här rätten!

Matilda

2014-03-11

Har gjort denna flera gånger, har börjat göra tunna slantar av zucchinin istället och använder örtphiladelfia och smaksatt tomatkross. Naturell tomatkross tog bort mycket av smaken, saknas ju salt/peppar i receptet så det får man lägga till.

Andreas

2013-10-02

Jättegott! Jag följde receptet till punkt och pricka och det blev bra!

Eva

2013-05-31

Otroligt god och enkel rätt! Kändes mer festlig än den verkar. Vi bytte mozzarella mot vanlig riven ost, funkar också väldigt bra. Tack Coop för receptet!

Andreas

2013-04-30

Fruktansvärt gott det här! Men Karin, fisk är ju också kött! Inte fin den där fiskodlingsbranschen heller...

Karin

2013-03-29

Vi äter inte kött, bytte ut skinkan mot kallrökt lax. Mycket god rätt, kommer definitivt att lagas i vårt hem igen!

livan1

2013-02-24

Jag är 11 år och gjorde det med min kompis, det var jätte-lätt och gott! Vi gjorde det utan hjälp av nån vuxen.

Linnéa

2013-02-21

Det blev en hit här =) Än bättre för den som tillagar att det är enkelt o går fort...

Silvia

2013-02-21

Den var lätt att göra och mättande god en av oss.

Åsa

2013-02-20

Enkelt och gott. Använde Philadelphiaost vitlök och örter.

Liknande recept

Lady och Lufsenpasta

(14)

Helstekt oxfilé med spenat- och chèvrelasagne

(1)

Klassisk carbonara

(0)

Ädelostpasta med skinka och päron

(1)

Pastasallad carbonara

(16)

Paolos pasta med köttbullar och mozzarella

(13)

Docentens dillpasta

(6)

Risoni med svamp och parmesan

(22)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 zucchini
  • 150 g philadelphiaost
  • 250 g färska pastaplattor, 6 stycken
  • 240 g skivad rökt skinka
  • 420 g tomatsås, 1 burk
  • 250 g mozzarella

Cannelloni med zucchini och skinka

Betyg (1-5):
4.32 (28 betyg)

Cannelloni är en härlig klassiker – och så lätt att barnen kan göra den själva.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hyvla zucchinin på längden med en osthyvel.
  2. Bred philadelphiaosten på de färska pastaplattorna. Täck plattorna med zucchiniskivorna.
  3. Lägg den rökta skivade skinkan på zucchiniskivorna. 2 skivor skinka per pastaplatta. Rulla ihop varje platta från kortsidan.
  4. Lägg rullarna i en oljad ugnsform med skarven neråt. Häll över 1 burk tomatsås. Välj tomatsås efter smak.
  5. Smula mozzarellaosten över tomatsåsen. Låt stå i mitten av ugnen på 200° i 20 minuter.

Tips

Byt ut skinkan mot pesto om du vill äta vegetariskt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-01-17

Hej Carla Sofia! Receptet är med färska lasagneplattor, har du fått torkade i din order från Coop när du valde att köpa receptet? Då ber vi dig kontakta kundservice på handlahemma@coop.se Det går förstås bra att använda torkade lasagneplattor och göra receptet i form av en lasagne i stället för cannelloni i stället. Lycka till! hälsar Elsa, webbredaktör

Carla Sofia

2019-01-16

Hur rullar man plattor(som ni skickat med alla ingredienser) när dem är sten hårda!!!!!???

Karolina

2018-01-14

Kokar egen god tomatsås. Väldigt poppis i familjen.

Linn

2015-12-27

Jag bytte skinkan mot soltorkade tomater. Mycket gott och enkelt att göra!

Linn

2015-06-25

Gjorde den vegetariska varianten - dvs med pesto genovese (ca 100g) istället för skinkan och använde en burk Mutti pizzatopping (italiensk tomatsås utan tillsatt socker/dyl). Det blev riktigt gott och mättande! Blev väldigt lycka och dessutom relativt enkel att göra. Den här kommer göras igen!

Anna

2014-04-27

Matilda, det står tomatsås, vilket jag tolkar som färdigblandad och kryddsatt - och inte enbart tomatkross. Mycket god blir iaf den här rätten!

Matilda

2014-03-11

Har gjort denna flera gånger, har börjat göra tunna slantar av zucchinin istället och använder örtphiladelfia och smaksatt tomatkross. Naturell tomatkross tog bort mycket av smaken, saknas ju salt/peppar i receptet så det får man lägga till.

Andreas

2013-10-02

Jättegott! Jag följde receptet till punkt och pricka och det blev bra!

Eva

2013-05-31

Otroligt god och enkel rätt! Kändes mer festlig än den verkar. Vi bytte mozzarella mot vanlig riven ost, funkar också väldigt bra. Tack Coop för receptet!

Andreas

2013-04-30

Fruktansvärt gott det här! Men Karin, fisk är ju också kött! Inte fin den där fiskodlingsbranschen heller...

Karin

2013-03-29

Vi äter inte kött, bytte ut skinkan mot kallrökt lax. Mycket god rätt, kommer definitivt att lagas i vårt hem igen!

livan1

2013-02-24

Jag är 11 år och gjorde det med min kompis, det var jätte-lätt och gott! Vi gjorde det utan hjälp av nån vuxen.

Linnéa

2013-02-21

Det blev en hit här =) Än bättre för den som tillagar att det är enkelt o går fort...

Silvia

2013-02-21

Den var lätt att göra och mättande god en av oss.

Åsa

2013-02-20

Enkelt och gott. Använde Philadelphiaost vitlök och örter.

Liknande recept

Lady och Lufsenpasta

(14)

Helstekt oxfilé med spenat- och chèvrelasagne

(1)

Klassisk carbonara

(0)

Ädelostpasta med skinka och päron

(1)

Pastasallad carbonara

(16)

Paolos pasta med köttbullar och mozzarella

(13)

Docentens dillpasta

(6)

Risoni med svamp och parmesan

(22)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies