För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Cannelloni med röda linser & fetaost

Betyg (1-5):
4.28 (61 betyg)

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 pkt kokta röda linser (285 g)
  • 150 g fetaost
  • 30 g babyspenat
  • 0.5 kruka basilika
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 pkt färska pastaplattor (250 g)
  • 1 burk färdig tomatsås (500 g)
  • 3 dl riven ost
  • sallad till servering

Gör så här

  1. Blanda linser, fetaost, spenat, basilika och crème fraiche till en röra. Bred ut röran på pastaplattorna och rulla ihop. Skär ev rullarna på mitten så att de passar i små portionsformar, eller lägg dem i en stor form.
  2. Täck rullarna med tomatsås och riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Servera med en grön sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Suzanne

2020-04-17

Jättegott recept! Men med åren har jag blivit lite lat och kör en lite snabbare lasagnevariant; Blanda alla ingredienser till en smet och lägg sedan lite i en ugnsform sen pastaplatta, lite mer smet och pastaplatta. Som en lasagne, ni fattar. Enklare tycker jag, men lika gott!

Anders K

2019-08-29

Otroligt god rätt som passar perfekt i lunchlådan.

Maria

2018-09-20

Jag skippar basilikan och har en chilicremefraiche och en vanlig. Jättegott! Min favoriträtt!

Lena

2017-11-26

jättegott! Du kan gärna halvera mängden créme fraiche och ost. Jag kommer att krydda lite mer nästa gång.

Pernilla

2017-09-08

Min absoluta favoriträtt! Brukar frysa in och ha till lunch på jobbet! Ett tips är att pensla lasagneplattorna med varmt vatten för att mjuka upp dem.

Mia

2017-08-19

Det här är nog mitt favoritrecept av alla recept jag provat på coop.se. Så himla gott!

Lena

2016-11-22

Det går lättare att rulla om smeten får ligga en stund på plattan och mjuka upp den

Josefine

2015-06-08

Jättegott! Fast det svårt att rulla lasagneplattorna, de gick bara sönder. An?vändernog cannelloni-rör nästa gång.

Åsa Appelqvist

2015-06-05

Gjorde detta recept ur Medmera. Där stod ingenting om att linserna skulle vara kokta... Blev lite knaprigt! Annars mycket gott!

Liknande recept

Tacos med linser och fårost

(15)

Moussaka med linser och fetaost

(78)

Fyllda kålrullar i tomatsås

(2)

Vegetariska enchiladas

(15)

Rimmad torskrygg med linser, snabbpicklad morot och parmesansmul

(3)

Vegoköttbullar av belugalinser

(25)

Lasagne med belugalinser

(11)

Lasagne med röda linser

(153)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 pkt kokta röda linser (285 g)
  • 150 g fetaost
  • 30 g babyspenat
  • 0.5 kruka basilika
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 pkt färska pastaplattor (250 g)
  • 1 burk färdig tomatsås (500 g)
  • 3 dl riven ost
  • sallad till servering

Cannelloni med röda linser & fetaost

Betyg (1-5):
4.28 (61 betyg)

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda linser, fetaost, spenat, basilika och crème fraiche till en röra. Bred ut röran på pastaplattorna och rulla ihop. Skär ev rullarna på mitten så att de passar i små portionsformar, eller lägg dem i en stor form.
  2. Täck rullarna med tomatsås och riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Servera med en grön sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Suzanne

2020-04-17

Jättegott recept! Men med åren har jag blivit lite lat och kör en lite snabbare lasagnevariant; Blanda alla ingredienser till en smet och lägg sedan lite i en ugnsform sen pastaplatta, lite mer smet och pastaplatta. Som en lasagne, ni fattar. Enklare tycker jag, men lika gott!

Anders K

2019-08-29

Otroligt god rätt som passar perfekt i lunchlådan.

Maria

2018-09-20

Jag skippar basilikan och har en chilicremefraiche och en vanlig. Jättegott! Min favoriträtt!

Lena

2017-11-26

jättegott! Du kan gärna halvera mängden créme fraiche och ost. Jag kommer att krydda lite mer nästa gång.

Pernilla

2017-09-08

Min absoluta favoriträtt! Brukar frysa in och ha till lunch på jobbet! Ett tips är att pensla lasagneplattorna med varmt vatten för att mjuka upp dem.

Mia

2017-08-19

Det här är nog mitt favoritrecept av alla recept jag provat på coop.se. Så himla gott!

Lena

2016-11-22

Det går lättare att rulla om smeten får ligga en stund på plattan och mjuka upp den

Josefine

2015-06-08

Jättegott! Fast det svårt att rulla lasagneplattorna, de gick bara sönder. An?vändernog cannelloni-rör nästa gång.

Åsa Appelqvist

2015-06-05

Gjorde detta recept ur Medmera. Där stod ingenting om att linserna skulle vara kokta... Blev lite knaprigt! Annars mycket gott!

Liknande recept

Tacos med linser och fårost

(15)

Moussaka med linser och fetaost

(78)

Fyllda kålrullar i tomatsås

(2)

Vegetariska enchiladas

(15)

Rimmad torskrygg med linser, snabbpicklad morot och parmesansmul

(3)

Vegoköttbullar av belugalinser

(25)

Lasagne med belugalinser

(11)

Lasagne med röda linser

(153)