För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Camparisorbet med passionsfrukt och lime

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

En riktigt läcker avslutning på måltiden är den här sorbeten med smak av passionsfrukt och lime.

Tillagningstid: 10 minuter + 6 timmar i frysen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 3 äggvitor
  • 4 passionsfrukter
  • 1 dl campari
  • 3 lime, finrivet skal och pressad saft
  • Servering:
  • 2 passionsfrukter

Gör så här

  1. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Låt svalna.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Gröp ur kärnorna ur passionsfrukten och blanda dem med Campari, limeskal och limesaft. Tillsätt sockerlagen och äggvitorna. Blanda ordentligt.
  3. Häll såsen i en låg form och sätt in i frysen minst 6 timmar men gärna över natten. Rör om då och då.
  4. Lägg upp sorbeten i portionsskålar eller glas och garnera med passionsfruktskärnor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2018-06-21

Mycket dåligt recept då det inte smakar Campari, alls. Rekommenderas ej. Dock blir smaken god, kraftig limesmak.

Liknande recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Mangofromage med passionsfrukt

(16)

Clafoutis

(27)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

(3)

Sabayonne med exotisk fruktblandning

(16)

Proteinpannkaka med bär

(8)

Äggtoddy med apelsin

(1)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 3 äggvitor
  • 4 passionsfrukter
  • 1 dl campari
  • 3 lime, finrivet skal och pressad saft
  • Servering:
  • 2 passionsfrukter

Camparisorbet med passionsfrukt och lime

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

En riktigt läcker avslutning på måltiden är den här sorbeten med smak av passionsfrukt och lime.

Tillagningstid: 10 minuter + 6 timmar i frysen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Låt svalna.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Gröp ur kärnorna ur passionsfrukten och blanda dem med Campari, limeskal och limesaft. Tillsätt sockerlagen och äggvitorna. Blanda ordentligt.
  3. Häll såsen i en låg form och sätt in i frysen minst 6 timmar men gärna över natten. Rör om då och då.
  4. Lägg upp sorbeten i portionsskålar eller glas och garnera med passionsfruktskärnor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2018-06-21

Mycket dåligt recept då det inte smakar Campari, alls. Rekommenderas ej. Dock blir smaken god, kraftig limesmak.

Liknande recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Mangofromage med passionsfrukt

(16)

Clafoutis

(27)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

(3)

Sabayonne med exotisk fruktblandning

(16)

Proteinpannkaka med bär

(8)

Äggtoddy med apelsin

(1)