Camparisorbet med passionsfrukt och lime

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.33 (3 betyg)

En riktigt läcker avslutning på måltiden är den här sorbeten med smak av passionsfrukt och lime.

Tillagningstid: 10 minuter + 6 timmar i frysen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 3 äggvitor
  • 4 passionsfrukter
  • 1 dl campari
  • 3 lime, finrivet skal och pressad saft
  • Servering:
  • 2 passionsfrukter

Gör så här

  1. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Låt svalna.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Gröp ur kärnorna ur passionsfrukten och blanda dem med Campari, limeskal och limesaft. Tillsätt sockerlagen och äggvitorna. Blanda ordentligt.
  3. Häll såsen i en låg form och sätt in i frysen minst 6 timmar men gärna över natten. Rör om då och då.
  4. Lägg upp sorbeten i portionsskålar eller glas och garnera med passionsfruktskärnor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2018-06-21

Mycket dåligt recept då det inte smakar Campari, alls. Rekommenderas ej. Dock blir smaken god, kraftig limesmak.

Liknande recept

Spara recept

Påskdessert med citroncurd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Proteinsmoothie

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Äggtoddy med apelsin

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Granité med citron

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

Betyg
Betyg
(11)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 3 äggvitor
  • 4 passionsfrukter
  • 1 dl campari
  • 3 lime, finrivet skal och pressad saft
  • Servering:
  • 2 passionsfrukter

Camparisorbet med passionsfrukt och lime

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.33 (3 betyg)

En riktigt läcker avslutning på måltiden är den här sorbeten med smak av passionsfrukt och lime.

Tillagningstid: 10 minuter + 6 timmar i frysen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Låt svalna.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Gröp ur kärnorna ur passionsfrukten och blanda dem med Campari, limeskal och limesaft. Tillsätt sockerlagen och äggvitorna. Blanda ordentligt.
  3. Häll såsen i en låg form och sätt in i frysen minst 6 timmar men gärna över natten. Rör om då och då.
  4. Lägg upp sorbeten i portionsskålar eller glas och garnera med passionsfruktskärnor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2018-06-21

Mycket dåligt recept då det inte smakar Campari, alls. Rekommenderas ej. Dock blir smaken god, kraftig limesmak.

Liknande recept

Spara recept

Påskdessert med citroncurd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Proteinsmoothie

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Äggtoddy med apelsin

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Granité med citron

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

Betyg
Betyg
(11)