Cake pops

Betyg (1-5):
3.25 (8 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1.75 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • Till formen:
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • Fyllning:
  • 1 mjuk kaka, se ovan
  • 70 g philadelphiaost
  • 2.5 dl florsocker
  • Garnering:
  • 20 klubbpinnar
  • 100 g vit choklad
  • 100 g mörk choklad
  • strössel

Gör så här

  1. Vispa smör och socker poröst med en elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner i smeten och rör om.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, cirka 20 cm diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30-40 minuter. Stjälp upp kakan och låt svalna.

Fyllning

  1. Mixa sönder kakan i en matberedare och blanda ihop med färskost och siktad florsocker till en smet. Rulla till 20 bollar. Stick ner klubbpinnar i bollarna och ställ dem i frysen i 15 minuter så de stelnar något.

Garnering

  1. Smält choklad i vattenbad. Låt den svalna lite så den fäster lättare på bollarna. Doppa bollarna i chokladen och toppa med strössel. Låt stelna i glas.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



15 st
  • Ingredienser (15)
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1.75 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • Till formen:
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • Fyllning:
  • 1 mjuk kaka, se ovan
  • 70 g philadelphiaost
  • 2.5 dl florsocker
  • Garnering:
  • 20 klubbpinnar
  • 100 g vit choklad
  • 100 g mörk choklad
  • strössel

Cake pops

Betyg (1-5):
3.25 (8 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa smör och socker poröst med en elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner i smeten och rör om.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, cirka 20 cm diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30-40 minuter. Stjälp upp kakan och låt svalna.

Fyllning

  1. Mixa sönder kakan i en matberedare och blanda ihop med färskost och siktad florsocker till en smet. Rulla till 20 bollar. Stick ner klubbpinnar i bollarna och ställ dem i frysen i 15 minuter så de stelnar något.

Garnering

  1. Smält choklad i vattenbad. Låt den svalna lite så den fäster lättare på bollarna. Doppa bollarna i chokladen och toppa med strössel. Låt stelna i glas.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies