För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Cake pops

Betyg (1-5):
2.46 (13 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1.75 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • Till formen:
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • Fyllning:
  • 1 mjuk kaka, se ovan
  • 70 g philadelphiaost
  • 2.5 dl florsocker
  • Garnering:
  • 20 klubbpinnar
  • 100 g vit choklad
  • 100 g mörk choklad
  • strössel

Gör så här

  1. Vispa smör och socker poröst med en elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner i smeten och rör om.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, cirka 20 cm diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30-40 minuter. Stjälp upp kakan och låt svalna.

Fyllning

  1. Mixa sönder kakan i en matberedare och blanda ihop med färskost och siktad florsocker till en smet. Rulla till 20 bollar. Stick ner klubbpinnar i bollarna och ställ dem i frysen i 15 minuter så de stelnar något.

Garnering

  1. Smält choklad i vattenbad. Låt den svalna lite så den fäster lättare på bollarna. Doppa bollarna i chokladen och toppa med strössel. Låt stelna i glas.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



15 st
  • Ingredienser (15)
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1.75 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • Till formen:
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • Fyllning:
  • 1 mjuk kaka, se ovan
  • 70 g philadelphiaost
  • 2.5 dl florsocker
  • Garnering:
  • 20 klubbpinnar
  • 100 g vit choklad
  • 100 g mörk choklad
  • strössel

Cake pops

Betyg (1-5):
2.46 (13 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa smör och socker poröst med en elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner i smeten och rör om.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, cirka 20 cm diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30-40 minuter. Stjälp upp kakan och låt svalna.

Fyllning

  1. Mixa sönder kakan i en matberedare och blanda ihop med färskost och siktad florsocker till en smet. Rulla till 20 bollar. Stick ner klubbpinnar i bollarna och ställ dem i frysen i 15 minuter så de stelnar något.

Garnering

  1. Smält choklad i vattenbad. Låt den svalna lite så den fäster lättare på bollarna. Doppa bollarna i chokladen och toppa med strössel. Låt stelna i glas.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!