Cajunlax med rödkålsslaw och rostad sötpotatis

Betyg (1-5):
3.6 (5 betyg)

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 500 g laxfilé
  • 1.5 tsk cajunkrydda
  • 1 tsk salt
  • Rödkålsslaw:
  • 200 g strimlad rödkål
  • 2 dl yoghurt (10%)
  • 1 msk wasabi eller pepparrot
  • Till servering:
  • 1 lime i klyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär sötpotatisen i 1 cm tjocka skivor. Fördela på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta.
  2. Lägg även laxbiten på plåten. Salta. ”Rubba” in cajunkryddan. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min. Laxen är perfekt vid en innertemperatur på 48°.
  3. Blanda alla ingredienser till slawen. Smaka av med salt.
  4. Servera laxen med sötpotatis, rödkålsslaw och lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(19)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

(8)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Pulled lax med blomkålscouscous

(11)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 500 g laxfilé
  • 1.5 tsk cajunkrydda
  • 1 tsk salt
  • Rödkålsslaw:
  • 200 g strimlad rödkål
  • 2 dl yoghurt (10%)
  • 1 msk wasabi eller pepparrot
  • Till servering:
  • 1 lime i klyftor

Cajunlax med rödkålsslaw och rostad sötpotatis

Betyg (1-5):
3.6 (5 betyg)

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär sötpotatisen i 1 cm tjocka skivor. Fördela på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta.
  2. Lägg även laxbiten på plåten. Salta. ”Rubba” in cajunkryddan. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min. Laxen är perfekt vid en innertemperatur på 48°.
  3. Blanda alla ingredienser till slawen. Smaka av med salt.
  4. Servera laxen med sötpotatis, rödkålsslaw och lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(19)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

(8)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Pulled lax med blomkålscouscous

(11)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies