Caesarsallad med pasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Caesarsallad med pasta, kyckling och bacon som blandas med en smakrik caesardressing av parmesan och sardeller. Matig och god!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklingfilé
  • salt och svartpeppar
  • 320 g pasta, gärna rigatoni
  • 140 g bacon
  • 1 romansallad
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 dl hyvlad parmesan
  • 2 dl krutonger
  • Caesardressing
  • 1 ägg
  • 6 sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 2 dl neutral olja
  • 2 dl finriven parmesanost
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Caesardressing: Lägg ägg, sardeller, vitlök, vinäger, senap, worcestershiresås och olja en mixerbunke. Sätt ner stavmixern och mixa till en majonnäs. Rör ner parmesan och smaka av med salt och peppar.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna runtom och grilla eller stek tills de är genomstekta. Skär dem i bitar.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, spola den kall. Skär baconet i mindre bitar och stek det knaprigt. Bryt romansalladen i grova bitar.
  4. Blanda romansallad och pasta med 2 dl av dressingen och blanda med kyckling, bacon, rödlök, parmesan och krutonger. Servera med resten av dressingen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mathavresallad med kyckling, cocktailtomater och oliver

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kyckling med salvia och citron på spett

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Caesarsallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(120)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Kycklingscallopine med luktärter

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kyckling med ajvarvinägrett och bulgursallad

Betyg
Betyg
(84)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g kycklingfilé
  • salt och svartpeppar
  • 320 g pasta, gärna rigatoni
  • 140 g bacon
  • 1 romansallad
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 dl hyvlad parmesan
  • 2 dl krutonger
  • Caesardressing
  • 1 ägg
  • 6 sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 2 dl neutral olja
  • 2 dl finriven parmesanost
  • salt och svartpeppar

Caesarsallad med pasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Caesarsallad med pasta, kyckling och bacon som blandas med en smakrik caesardressing av parmesan och sardeller. Matig och god!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Caesardressing: Lägg ägg, sardeller, vitlök, vinäger, senap, worcestershiresås och olja en mixerbunke. Sätt ner stavmixern och mixa till en majonnäs. Rör ner parmesan och smaka av med salt och peppar.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna runtom och grilla eller stek tills de är genomstekta. Skär dem i bitar.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, spola den kall. Skär baconet i mindre bitar och stek det knaprigt. Bryt romansalladen i grova bitar.
  4. Blanda romansallad och pasta med 2 dl av dressingen och blanda med kyckling, bacon, rödlök, parmesan och krutonger. Servera med resten av dressingen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mathavresallad med kyckling, cocktailtomater och oliver

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kyckling med salvia och citron på spett

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Caesarsallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(120)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Kycklingscallopine med luktärter

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kyckling med ajvarvinägrett och bulgursallad

Betyg
Betyg
(84)