För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Caesarsallad med pasta

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Caesarsallad med pasta, kyckling och bacon som blandas med en smakrik caesardressing av parmesan och sardeller. Matig och god!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklingfilé
  • 320 g pasta, gärna rigatoni
  • 140 g bacon
  • 1 romansallad
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 dl hyvlad parmesan
  • 2 dl krutonger
  • Caesardressing
  • 1 ägg
  • 6 sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 2 dl neutral olja
  • 2 dl finriven parmesanost
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Caesardressing: Lägg ägg, sardeller, vitlök, vinäger, senap, worcestershiresås och olja en mixerbunke. Sätt ner stavmixern och mixa till en majonnäs. Rör ner parmesan och smaka av med salt och peppar.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna runtom och grilla eller stek tills de är genomstekta. Skär dem i bitar.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, spola den kall. Skär baconet i mindre bitar och stek det knaprigt. Bryt romansalladen i grova bitar.
  4. Blanda romansallad och pasta med 2 dl av dressingen och blanda med kyckling, bacon, rödlök, parmesan och krutonger. Servera med resten av dressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kyckling med ajvarvinägrett och bulgursallad

(82)

Thainudlar med kycklingfärssås

(68)

Thaikyckling med linser och röd curry

(3)

Caesarsallad med grillad kyckling

(5)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(24)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

(3)

Kyckling med salvia och citron på spett

(61)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 600 g kycklingfilé
  • 320 g pasta, gärna rigatoni
  • 140 g bacon
  • 1 romansallad
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 dl hyvlad parmesan
  • 2 dl krutonger
  • Caesardressing
  • 1 ägg
  • 6 sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 2 dl neutral olja
  • 2 dl finriven parmesanost
  • salt och svartpeppar

Caesarsallad med pasta

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Caesarsallad med pasta, kyckling och bacon som blandas med en smakrik caesardressing av parmesan och sardeller. Matig och god!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Caesardressing: Lägg ägg, sardeller, vitlök, vinäger, senap, worcestershiresås och olja en mixerbunke. Sätt ner stavmixern och mixa till en majonnäs. Rör ner parmesan och smaka av med salt och peppar.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna runtom och grilla eller stek tills de är genomstekta. Skär dem i bitar.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, spola den kall. Skär baconet i mindre bitar och stek det knaprigt. Bryt romansalladen i grova bitar.
  4. Blanda romansallad och pasta med 2 dl av dressingen och blanda med kyckling, bacon, rödlök, parmesan och krutonger. Servera med resten av dressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kyckling med ajvarvinägrett och bulgursallad

(82)

Thainudlar med kycklingfärssås

(68)

Thaikyckling med linser och röd curry

(3)

Caesarsallad med grillad kyckling

(5)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(24)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

(3)

Kyckling med salvia och citron på spett

(61)