Butternutpumpa med sidfläsk, risoni och stekt ägg

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

Den mjuka goda pumpan är helt ljuvlig tillsammans med knaprigt rökt sidfläsk. Recept av Eleonora von Essen

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 3 dl risoni
  • 400 g butternutpumpa
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 1 msk olivolja
  • 4 ägg
  • 1 dl färsk salvia

Gör så här

  1. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Skär pumpan i tärningar och sidfläsket i ca ½ cm stora bitar.
  2. Fräs fläsket i olja och tillsätt pumpan när fläsket fått lite färg. Fortsätt stek tills pumpan mjuknat.
  3. Stek äggen i olja tills vitan är fast och gulan rinnig. Salta och peppra. Vänd runt risonin med pumpa, fläsk och salvia. Servera med äggen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spenat- och fårostpaj

(4)

Spenatomelett med pecorino och pinjenötter

(1)

Frittata med majs och fetaost

(26)

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

(11)

Sparris- och skinkomelett

(9)

Ängssyrasoppa

(6)

Lotta Lundgren - Grekisk bondomelett med tomatsallad

(51)

Caesarsallad seafood

(24)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 3 dl risoni
  • 400 g butternutpumpa
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 1 msk olivolja
  • 4 ägg
  • 1 dl färsk salvia

Butternutpumpa med sidfläsk, risoni och stekt ägg

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

Den mjuka goda pumpan är helt ljuvlig tillsammans med knaprigt rökt sidfläsk. Recept av Eleonora von Essen

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Skär pumpan i tärningar och sidfläsket i ca ½ cm stora bitar.
  2. Fräs fläsket i olja och tillsätt pumpan när fläsket fått lite färg. Fortsätt stek tills pumpan mjuknat.
  3. Stek äggen i olja tills vitan är fast och gulan rinnig. Salta och peppra. Vänd runt risonin med pumpa, fläsk och salvia. Servera med äggen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spenat- och fårostpaj

(4)

Spenatomelett med pecorino och pinjenötter

(1)

Frittata med majs och fetaost

(26)

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

(11)

Sparris- och skinkomelett

(9)

Ängssyrasoppa

(6)

Lotta Lundgren - Grekisk bondomelett med tomatsallad

(51)

Caesarsallad seafood

(24)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies