Burgare med chilimajo

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Saftig hamburgare med superenkel chilimajo och picklad rödlök, skapad av Amir Kheirmand. Låt alla bygga sin egen burgare och njut av en riktig festmåltid tillsammans!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 500 g nötfärs, gärna högrevsfärs
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 msk smör
  • 8 tjocka skivor vällagrad ost
  • 4 romansalladsblad
  • salt och svartpeppar
  • Chilimajo:
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk tabasco
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • picklad rödlök

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till chilimajon.
  2. Rulla 8 bollar av färsen och gör platta burgare med blöta händer. Salta och peppra.
  3. Bred smör på bröden och stek gyllene i het stekpanna. Stek burgarna i superhet panna ca 1 minut per sida. Om pannan är tillräckligt varm behövs inget smör. Använd gärna gjutjärnspanna. Lägg ostskivorna på burgarna direkt så de smälter lite.
  4. Låt alla få bygga sin egen burgare med sallad, picklad rödlök och chilimajo.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(10)

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

(9)

Lökpaj med smördeg

(31)

Nacho de lux med pulled pork

(6)

Taco med röda linser

(13)

Blomkåls-Jansson

(96)

Köttbullar med chèvre

(0)

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

(8)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g nötfärs, gärna högrevsfärs
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 msk smör
  • 8 tjocka skivor vällagrad ost
  • 4 romansalladsblad
  • salt och svartpeppar
  • Chilimajo:
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk tabasco
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • picklad rödlök

Burgare med chilimajo

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Saftig hamburgare med superenkel chilimajo och picklad rödlök, skapad av Amir Kheirmand. Låt alla bygga sin egen burgare och njut av en riktig festmåltid tillsammans!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till chilimajon.
  2. Rulla 8 bollar av färsen och gör platta burgare med blöta händer. Salta och peppra.
  3. Bred smör på bröden och stek gyllene i het stekpanna. Stek burgarna i superhet panna ca 1 minut per sida. Om pannan är tillräckligt varm behövs inget smör. Använd gärna gjutjärnspanna. Lägg ostskivorna på burgarna direkt så de smälter lite.
  4. Låt alla få bygga sin egen burgare med sallad, picklad rödlök och chilimajo.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(10)

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

(9)

Lökpaj med smördeg

(31)

Nacho de lux med pulled pork

(6)

Taco med röda linser

(13)

Blomkåls-Jansson

(96)

Köttbullar med chèvre

(0)

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies