För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

Betyg (1-5):
3.09 (11 betyg)

Tillagningstid: 15 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nötfärs eller annan färs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 4 pitabröd
  • 0.5 isbergssallad, strimlad
  • 2 dl ajvar relish
  • 2 dl inlagd jalapeños
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 1 tsk salt
  • Vitlökssås
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta, riven

Gör så här

  1. Blanda gräddfil, majonnäs och vitlök till en sås. Dela köttfärsen i fyra bitar och platta ut till tunna burgare. Salta, peppra och stek i het panna i smör ca 1 minut per sida.
  2. Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen. Fyll bröden med burgare, sallad, ajvar, jalapeños, rödlök och vitlökssås

Tips

Vill du variera?Blanda ner rivenlagrad ost ochhackade jalapeñosi färsen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanna

2017-03-28

Detta var torrt och smaklöst! :-(

Liknande recept

Blomkåls-Jansson

(97)

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

(1)

Snabb matjesgratäng

(0)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

(9)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(182)

Cashewnötstaco

(14)

Klassisk laxburgare

(5)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g nötfärs eller annan färs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 4 pitabröd
  • 0.5 isbergssallad, strimlad
  • 2 dl ajvar relish
  • 2 dl inlagd jalapeños
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 1 tsk salt
  • Vitlökssås
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta, riven

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

Betyg (1-5):
3.09 (11 betyg)

Tillagningstid: 15 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda gräddfil, majonnäs och vitlök till en sås. Dela köttfärsen i fyra bitar och platta ut till tunna burgare. Salta, peppra och stek i het panna i smör ca 1 minut per sida.
  2. Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen. Fyll bröden med burgare, sallad, ajvar, jalapeños, rödlök och vitlökssås

Tips

Vill du variera?Blanda ner rivenlagrad ost ochhackade jalapeñosi färsen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanna

2017-03-28

Detta var torrt och smaklöst! :-(

Liknande recept

Blomkåls-Jansson

(97)

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

(1)

Snabb matjesgratäng

(0)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

(9)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(182)

Cashewnötstaco

(14)

Klassisk laxburgare

(5)