För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Burek med feta och grillad paprika

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Krämig fyllning av grillad paprika och olika ostsorter är supergott i den frasiga filodegen.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g färsk filodeg
  • 2 dl naturell yoghurt (3 %)
  • 150 g fetaost
  • 200 g cream cheese
  • 1 ägg
  • 200 g grillade paprikor, strimlade, avrunna
  • 0.5 dl strimlad färsk mynta
  • 1 msk sesamfrön, svarta eller vita
  • Tomatsalsa
  • 500 g tomat, tärnade
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 dl hackad basilika
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • honung och salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Dela filodegen på mitten längs med kortsidan. Lägg ett ark på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Pensla med yoghurt och lägg på ett ark till, pensla med yoghurt. Upprepa med ytterligare två ark, avsluta med filodeg. Rör ihop smulad fetaost, cream cheese och ägg. Bred varsamt röran på filodegen. Strö över paprika och mynta.
  3. Varva ytterligare fyra filodegsark med yoghurt ovanpå. Avsluta med yoghurt och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 35 min. Skär upp i rutor och servera med tomatsalsan.

Tomatsalsa

  1. Blanda tomater, lök, chili, örter, citronskal (endast det gula), citronsaft, olja och paprikapulver. Smaka av med honung och salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mimmi

2020-06-08

Jättegott och tomatsalsa är supergod👍😀

Liknande recept

Skördepaj

(13)

Zucchinipizza med parmesan

(4)

Surkålscoleslaw med gula russin

(41)

Tacorulle med granatäpple och rödkål

(11)

Blomkålspizza med gruyèreost

(3)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(5)

Enchilada med bbq-kyckling

(7)

Blomkålsplättar

(4)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 250 g färsk filodeg
  • 2 dl naturell yoghurt (3 %)
  • 150 g fetaost
  • 200 g cream cheese
  • 1 ägg
  • 200 g grillade paprikor, strimlade, avrunna
  • 0.5 dl strimlad färsk mynta
  • 1 msk sesamfrön, svarta eller vita
  • Tomatsalsa
  • 500 g tomat, tärnade
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 dl hackad basilika
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • honung och salt

Burek med feta och grillad paprika

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Krämig fyllning av grillad paprika och olika ostsorter är supergott i den frasiga filodegen.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Dela filodegen på mitten längs med kortsidan. Lägg ett ark på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Pensla med yoghurt och lägg på ett ark till, pensla med yoghurt. Upprepa med ytterligare två ark, avsluta med filodeg. Rör ihop smulad fetaost, cream cheese och ägg. Bred varsamt röran på filodegen. Strö över paprika och mynta.
  3. Varva ytterligare fyra filodegsark med yoghurt ovanpå. Avsluta med yoghurt och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 35 min. Skär upp i rutor och servera med tomatsalsan.

Tomatsalsa

  1. Blanda tomater, lök, chili, örter, citronskal (endast det gula), citronsaft, olja och paprikapulver. Smaka av med honung och salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mimmi

2020-06-08

Jättegott och tomatsalsa är supergod👍😀

Liknande recept

Skördepaj

(13)

Zucchinipizza med parmesan

(4)

Surkålscoleslaw med gula russin

(41)

Tacorulle med granatäpple och rödkål

(11)

Blomkålspizza med gruyèreost

(3)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(5)

Enchilada med bbq-kyckling

(7)

Blomkålsplättar

(4)