Bun cha

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Pröva en ny smaksättning på grillspetten.

Tillagningstid: 20 minuter + 1 dygn för marinering
3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Marinad:
  • 1 riven gul lök
  • 5 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk socker
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 msk matolja
  • 400 g fläskfärs
  • 200 g tunt skuren fläskkarré
  • Vietnamesisk dippsås:
  • 3 dl vatten
  • 1 dl fisksås
  • 1 dl socker
  • 0.5 dl vinäger
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 urkärnad och finhackad chili
  • Till servering:
  • risnudlar eller jasminris
  • grönsallad

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden. Dela upp i två bunkar. Massera in marinaden i fläskfärsen och fläskkarrén var för sig och låt marinera, helst ett dygn i förväg.
  2. Gör små pannbiffar av fläskfärsen. Trä biffar och fläskkarré var för sig på blötlagda träspett. Grilla snabbt cirka 10 minuter.
  3. Blanda alla ingredienser till dippsåsen.

Servering

Servera med dippsås, risnudlar eller ris, och valfri sallad, till exempel isberg eller blandade salladssorter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fläskkarré med ingefärsrubbing

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Pulled pork i hamburgerbröd

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

Betyg
Betyg
(3)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • Marinad:
  • 1 riven gul lök
  • 5 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk socker
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 msk matolja
  • 400 g fläskfärs
  • 200 g tunt skuren fläskkarré
  • Vietnamesisk dippsås:
  • 3 dl vatten
  • 1 dl fisksås
  • 1 dl socker
  • 0.5 dl vinäger
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 urkärnad och finhackad chili
  • Till servering:
  • risnudlar eller jasminris
  • grönsallad

Bun cha

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Pröva en ny smaksättning på grillspetten.

Tillagningstid: 20 minuter + 1 dygn för marinering
3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden. Dela upp i två bunkar. Massera in marinaden i fläskfärsen och fläskkarrén var för sig och låt marinera, helst ett dygn i förväg.
  2. Gör små pannbiffar av fläskfärsen. Trä biffar och fläskkarré var för sig på blötlagda träspett. Grilla snabbt cirka 10 minuter.
  3. Blanda alla ingredienser till dippsåsen.

Servering

Servera med dippsås, risnudlar eller ris, och valfri sallad, till exempel isberg eller blandade salladssorter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fläskkarré med ingefärsrubbing

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Pulled pork i hamburgerbröd

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

Betyg
Betyg
(3)