För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Bun cha

Betyg (1-5):
3.69 (16 betyg)

Pröva en ny smaksättning på grillspetten.

Tillagningstid: 20 minuter + 1 dygn för marinering
3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Marinad:
  • 1 riven gul lök
  • 5 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk socker
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 msk matolja
  • 400 g fläskfärs
  • 200 g tunt skuren fläskkarré
  • Vietnamesisk dippsås:
  • 3 dl vatten
  • 1 dl fisksås
  • 1 dl socker
  • 0.5 dl vinäger
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 urkärnad och finhackad chili
  • Till servering:
  • risnudlar eller jasminris
  • grönsallad

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden. Dela upp i två bunkar. Massera in marinaden i fläskfärsen och fläskkarrén var för sig och låt marinera, helst ett dygn i förväg.
  2. Gör små pannbiffar av fläskfärsen. Trä biffar och fläskkarré var för sig på blötlagda träspett. Grilla snabbt cirka 10 minuter.
  3. Blanda alla ingredienser till dippsåsen.

Servering

Servera med dippsås, risnudlar eller ris, och valfri sallad, till exempel isberg eller blandade salladssorter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(4)

Julglaserade revbensspjäll

(14)

Ugnsbakad karré med plommon- och ingefärssås

(3)

Pulled pork i hamburgerbröd

(16)

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

(3)

Rostbiff med currypotatissallad

(11)

Ört- och citronöverbakad lammstek

(9)

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

(14)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • Marinad:
  • 1 riven gul lök
  • 5 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk socker
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 msk matolja
  • 400 g fläskfärs
  • 200 g tunt skuren fläskkarré
  • Vietnamesisk dippsås:
  • 3 dl vatten
  • 1 dl fisksås
  • 1 dl socker
  • 0.5 dl vinäger
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 urkärnad och finhackad chili
  • Till servering:
  • risnudlar eller jasminris
  • grönsallad

Bun cha

Betyg (1-5):
3.69 (16 betyg)

Pröva en ny smaksättning på grillspetten.

Tillagningstid: 20 minuter + 1 dygn för marinering
3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden. Dela upp i två bunkar. Massera in marinaden i fläskfärsen och fläskkarrén var för sig och låt marinera, helst ett dygn i förväg.
  2. Gör små pannbiffar av fläskfärsen. Trä biffar och fläskkarré var för sig på blötlagda träspett. Grilla snabbt cirka 10 minuter.
  3. Blanda alla ingredienser till dippsåsen.

Servering

Servera med dippsås, risnudlar eller ris, och valfri sallad, till exempel isberg eller blandade salladssorter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(4)

Julglaserade revbensspjäll

(14)

Ugnsbakad karré med plommon- och ingefärssås

(3)

Pulled pork i hamburgerbröd

(16)

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

(3)

Rostbiff med currypotatissallad

(11)

Ört- och citronöverbakad lammstek

(9)

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

(14)