Bun bo

Betyg (1-5):
3.83 (12 betyg)

För dig som gillar det vietnamesiska köket.

Tillagningstid: 1 timme + tid för marinering 1 dygn
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Marinad:
  • 1 finhackad gul lök
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 finhackade citrongräs
  • 2 msk fisksås
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk ostronsås
  • 400 g tunt skivad oxfilé
  • 1 dl risvinäger eller vitvinsvinäger
  • 4 msk råsocker
  • 3 dl finstrimlade morötter
  • 3 dl finstrimlad rättika
  • 1 tsk salt
  • ..:
  • 200 g risnudlar
  • 2 msk olja
  • 2 dl böngroddar
  • 0.5 huvud isbergssallad, strimlat
  • 4 msk fisksås
  • 1 lime, pressad saft
  • Servering:
  • 1 dl grovhackad färsk koriander
  • 1 msk rostad lök
  • 1.5 dl grovhackade rostade jordnötter
  • 1 tunt skivad och mönsterskuren morot
  • 4 kvistar thaibasilika

Gör så här

  1. Blanda marinaden till köttet. Lägg i köttet och låt marinera minst ett par timmar, helst över natten. Blanda salt, vinäger och råsocker. Låt morot och rättika marinera en timme i detta.
  2. Koka upp vatten och lägg i risnudlarna cirka 3 minuter. Kyl sen i kallt vatten. Stek köttet snabbt i olja i mycket het panna eller wok och ta upp det. Stek sedan snabbt morötter och rättika, blanda ner köttet.
  3. Blanda nudlar, böngroddar och isbergssallad i en stor skål, häll över limejuice och fisksås, blanda och dela upp i 4 mindre skålar.
  4. Fördela kött- och grönsaksblandningen ovanpå, strö över koriander, rostad lök och rostade jordnötter. Dekorera med mönsterskuren morot och en kvist thaibasilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Revbensspjäll med mango chutney-glaze

(12)

Fläskfärsbiffar med sötsyrlig nudelsallad

(25)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(20)

Pho bo

(20)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Karréwok med äggnudlar

(28)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Karréspett med nudelsallad

(3)
23 st
  • Marinad:
  • 1 finhackad gul lök
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 finhackade citrongräs
  • 2 msk fisksås
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk ostronsås
  • 400 g tunt skivad oxfilé
  • 1 dl risvinäger eller vitvinsvinäger
  • 4 msk råsocker
  • 3 dl finstrimlade morötter
  • 3 dl finstrimlad rättika
  • 1 tsk salt
  • ..:
  • 200 g risnudlar
  • 2 msk olja
  • 2 dl böngroddar
  • 0.5 huvud isbergssallad, strimlat
  • 4 msk fisksås
  • 1 lime, pressad saft
  • Servering:
  • 1 dl grovhackad färsk koriander
  • 1 msk rostad lök
  • 1.5 dl grovhackade rostade jordnötter
  • 1 tunt skivad och mönsterskuren morot
  • 4 kvistar thaibasilika

Bun bo

Betyg (1-5):
3.83 (12 betyg)

För dig som gillar det vietnamesiska köket.

Tillagningstid: 1 timme + tid för marinering 1 dygn
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda marinaden till köttet. Lägg i köttet och låt marinera minst ett par timmar, helst över natten. Blanda salt, vinäger och råsocker. Låt morot och rättika marinera en timme i detta.
  2. Koka upp vatten och lägg i risnudlarna cirka 3 minuter. Kyl sen i kallt vatten. Stek köttet snabbt i olja i mycket het panna eller wok och ta upp det. Stek sedan snabbt morötter och rättika, blanda ner köttet.
  3. Blanda nudlar, böngroddar och isbergssallad i en stor skål, häll över limejuice och fisksås, blanda och dela upp i 4 mindre skålar.
  4. Fördela kött- och grönsaksblandningen ovanpå, strö över koriander, rostad lök och rostade jordnötter. Dekorera med mönsterskuren morot och en kvist thaibasilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Revbensspjäll med mango chutney-glaze

(12)

Fläskfärsbiffar med sötsyrlig nudelsallad

(25)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(20)

Pho bo

(20)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Karréwok med äggnudlar

(28)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Karréspett med nudelsallad

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies