Buljongsoppa med primörer och tofu

Betyg (1-5):
2 (3 betyg)

Värmande buljong med champinjoner, salladskål, morötter och tofu.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1.5 liter vatten
  • 2 msk soja
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 250 g tofu, naturell
  • 200 g champinjoner
  • 200 g salladskål
  • 2 morötter
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 1 msk japansk soja

Gör så här

  1. Mät upp vatten och soja i en kastrull och smula ner buljongtärningarna. Tillsätt ingefära och koka upp. Tärna tofun i 1 cm bitar, skiva svampen och strimla morot och salladskål.
  2. Stek solroskärnorna i soja under omrörning på medelvärme tills sojan rostats in i fröna. Tillsätt tofu, svamp och alla grönsaker i buljongen. Servera soppan direkt och toppa med solroskärnorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Torbern

2019-01-24

Vi stekt först svampen i vitlök, svartpeppar och salt. Sedan lägger vi i pocherat ägg. Jättegott. Jag lägger också i en extra buljongtärning

Äta bör man

2019-01-20

Smakade ingenting. Var tvungen att efterkrydda med soja, lime, fisksås och sambal - men knappt godkänt då heller.

Mimi

2019-01-18

Min son älskade det. Vi la till ett pocherat ägg och blev super gott.

Liknande recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(29)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(118)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Moussakagratäng

(38)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1.5 liter vatten
  • 2 msk soja
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 250 g tofu, naturell
  • 200 g champinjoner
  • 200 g salladskål
  • 2 morötter
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 1 msk japansk soja

Buljongsoppa med primörer och tofu

Betyg (1-5):
2 (3 betyg)

Värmande buljong med champinjoner, salladskål, morötter och tofu.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mät upp vatten och soja i en kastrull och smula ner buljongtärningarna. Tillsätt ingefära och koka upp. Tärna tofun i 1 cm bitar, skiva svampen och strimla morot och salladskål.
  2. Stek solroskärnorna i soja under omrörning på medelvärme tills sojan rostats in i fröna. Tillsätt tofu, svamp och alla grönsaker i buljongen. Servera soppan direkt och toppa med solroskärnorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Torbern

2019-01-24

Vi stekt först svampen i vitlök, svartpeppar och salt. Sedan lägger vi i pocherat ägg. Jättegott. Jag lägger också i en extra buljongtärning

Äta bör man

2019-01-20

Smakade ingenting. Var tvungen att efterkrydda med soja, lime, fisksås och sambal - men knappt godkänt då heller.

Mimi

2019-01-18

Min son älskade det. Vi la till ett pocherat ägg och blev super gott.

Liknande recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(29)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(118)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Moussakagratäng

(38)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies