Buljongsoppa med primörer och tofu

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.8 (5 betyg)

Värmande buljong med champinjoner, salladskål, morötter och tofu.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 liter vatten
  • 2 msk soja
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 250 g tofu, naturell
  • 200 g champinjoner
  • 200 g salladskål
  • 2 morötter
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 1 msk japansk soja

Gör så här

  1. Mät upp vatten och soja i en kastrull och smula ner buljongtärningarna. Tillsätt ingefära och koka upp. Tärna tofun i 1 cm bitar, skiva svampen och strimla morot och salladskål.
  2. Stek solroskärnorna i soja under omrörning på medelvärme tills sojan rostats in i fröna. Tillsätt tofu, svamp och alla grönsaker i buljongen. Servera soppan direkt och toppa med solroskärnorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Torbern

2019-01-24

Vi stekt först svampen i vitlök, svartpeppar och salt. Sedan lägger vi i pocherat ägg. Jättegott. Jag lägger också i en extra buljongtärning

Äta bör man

2019-01-20

Smakade ingenting. Var tvungen att efterkrydda med soja, lime, fisksås och sambal - men knappt godkänt då heller.

Mimi

2019-01-18

Min son älskade det. Vi la till ett pocherat ägg och blev super gott.

Liknande recept

Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(93)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(26)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1.5 liter vatten
  • 2 msk soja
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 250 g tofu, naturell
  • 200 g champinjoner
  • 200 g salladskål
  • 2 morötter
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 1 msk japansk soja

Buljongsoppa med primörer och tofu

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.8 (5 betyg)

Värmande buljong med champinjoner, salladskål, morötter och tofu.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mät upp vatten och soja i en kastrull och smula ner buljongtärningarna. Tillsätt ingefära och koka upp. Tärna tofun i 1 cm bitar, skiva svampen och strimla morot och salladskål.
  2. Stek solroskärnorna i soja under omrörning på medelvärme tills sojan rostats in i fröna. Tillsätt tofu, svamp och alla grönsaker i buljongen. Servera soppan direkt och toppa med solroskärnorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Torbern

2019-01-24

Vi stekt först svampen i vitlök, svartpeppar och salt. Sedan lägger vi i pocherat ägg. Jättegott. Jag lägger också i en extra buljongtärning

Äta bör man

2019-01-20

Smakade ingenting. Var tvungen att efterkrydda med soja, lime, fisksås och sambal - men knappt godkänt då heller.

Mimi

2019-01-18

Min son älskade det. Vi la till ett pocherat ägg och blev super gott.

Liknande recept

Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(93)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(26)