Buljongprimörsoppa med kycklingfrikadeller

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 liten gul lök, riven
  • 1 msk finhackad färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1.5 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar eller fond
  • 1 dl risoni
  • 2 morötter, i tunna skivor
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 200 g savoykål, strimlad
  • 200 g shiitakesvamp eller champinjoner, skivade
  • 1 vitlöksklyfta, skivad

Gör så här

  1. Blanda färsen med lök, timjan, salt och peppar. Koka upp vatten och buljongtärningar. Forma små bollar av färssmeten med blöta händer och lägg direkt ner i buljongen.
  2. Häll i risonin och låt sjuda tills pastan nästan är mjuk. Tillsätt alla grönsaker, svamp och vitlök när det är några minuter kvar på pastan och servera direkt.
  3. Smaka ev av med mer salt. Dra ett extra varv med pepparkvarnen vid servering och garnera ev med timjan.

Tips

Det går bra att bara använda 300g kycklingfärs och istället dryga ut med 1 burk kokta vita bönor som är sköljda och mixade till ett mos.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pastasallad med grillad kyckling

(23)

Kycklingpasta med salvia

(7)

Ricottafylld pasta med tomatsås, kyckling och fetaost

(0)

Spagetti med kycklingbönbollar, tomat, persilja och vitlök

(3)

Pastasallad med kyckling

(31)

Krämig pasta med kyckling och sockerärter

(36)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 liten gul lök, riven
  • 1 msk finhackad färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1.5 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar eller fond
  • 1 dl risoni
  • 2 morötter, i tunna skivor
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 200 g savoykål, strimlad
  • 200 g shiitakesvamp eller champinjoner, skivade
  • 1 vitlöksklyfta, skivad

Buljongprimörsoppa med kycklingfrikadeller

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda färsen med lök, timjan, salt och peppar. Koka upp vatten och buljongtärningar. Forma små bollar av färssmeten med blöta händer och lägg direkt ner i buljongen.
  2. Häll i risonin och låt sjuda tills pastan nästan är mjuk. Tillsätt alla grönsaker, svamp och vitlök när det är några minuter kvar på pastan och servera direkt.
  3. Smaka ev av med mer salt. Dra ett extra varv med pepparkvarnen vid servering och garnera ev med timjan.

Tips

Det går bra att bara använda 300g kycklingfärs och istället dryga ut med 1 burk kokta vita bönor som är sköljda och mixade till ett mos.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pastasallad med grillad kyckling

(23)

Kycklingpasta med salvia

(7)

Ricottafylld pasta med tomatsås, kyckling och fetaost

(0)

Spagetti med kycklingbönbollar, tomat, persilja och vitlök

(3)

Pastasallad med kyckling

(31)

Krämig pasta med kyckling och sockerärter

(36)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies