För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Bulgursallad med mynta och chili

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

En variant på klassisk tabbouleh av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl bulgur
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 gurka
  • 3 sivri-paprika, eller röd paprika
  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 kruka färsk mynta
  • 2 salladslökar
  • 1 msk torkad mynta
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 små citroner, pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk crema di balsamico
  • 1 röd chili
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka bulgurn några minuter kortare än anvisningen på förpackningen för en mer al dente konsistens.
  2. Stek löken mjuk och glansig i olja. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver och fräs någon minut till. Finhacka gurka och paprika. Strimla örter och salladslök fint.
  3. Rör ihop den varma bulguren med lökblandningen tills allt har en fin röd färg. Låt svalna. Tillsätt torkad mynta, spiskummin, cayennepeppar, svartpeppar och salt.
  4. Pressa ner citronsaften och ringla över olja och crema di balsamico. Vänd ner alla grönsaker och örter och häll upp på ett serveringsfat. Garnera med skivad chili.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bönsallad med grillad tomat

(11)

Vegetarisk pasta puttanesca

(36)

Sashimilax med sallad

(8)

Bruschetta med kyckling

(8)

Bulgur med gurka och mynta

(1)

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

(8)

Asiatisk tonfisksallad med nudlar

(16)

Auberginesoppa med bönor

(10)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 3 dl bulgur
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 gurka
  • 3 sivri-paprika, eller röd paprika
  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 kruka färsk mynta
  • 2 salladslökar
  • 1 msk torkad mynta
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 små citroner, pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk crema di balsamico
  • 1 röd chili
  • 1 tsk salt

Bulgursallad med mynta och chili

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

En variant på klassisk tabbouleh av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka bulgurn några minuter kortare än anvisningen på förpackningen för en mer al dente konsistens.
  2. Stek löken mjuk och glansig i olja. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver och fräs någon minut till. Finhacka gurka och paprika. Strimla örter och salladslök fint.
  3. Rör ihop den varma bulguren med lökblandningen tills allt har en fin röd färg. Låt svalna. Tillsätt torkad mynta, spiskummin, cayennepeppar, svartpeppar och salt.
  4. Pressa ner citronsaften och ringla över olja och crema di balsamico. Vänd ner alla grönsaker och örter och häll upp på ett serveringsfat. Garnera med skivad chili.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bönsallad med grillad tomat

(11)

Vegetarisk pasta puttanesca

(36)

Sashimilax med sallad

(8)

Bruschetta med kyckling

(8)

Bulgur med gurka och mynta

(1)

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

(8)

Asiatisk tonfisksallad med nudlar

(16)

Auberginesoppa med bönor

(10)