Bulgursallad med halloumi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (6 betyg)

Vegetarisk sommarsallad med bulgur, halloumi och grillade tomater i god dressing med citron och sambal oelek.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl bulgur
  • 200 g halloumi
  • 2 st knipplökar
  • 4 st tomater
  • 400 g vita bönor (1 burk)
  • 40 g rucola
  • Dressing:
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0.5 st citron
  • 1 st vitlöksklyfta
  • peppar
  • salt

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna något. Blanda ingredienserna till dressingen.
  2. Skär halloumi i skivor och grilla till gyllene färg.
  3. Dela löken och grilla den och tomater på båda sidorna 3–5 min.
  4. Blanda bulgur och sköljda bönor med strimlad grillad lök och dressing. Vänd försiktigt ner resten av ingredienserna.

Tips

Salladen går lika bra att göra på couscous eller quinoa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Couscous med grillad nektarin och halloumi

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Mathavre med halloumi och citronyoghurt

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Lunchlådesallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Couscoussallad med halloumi

Betyg
Betyg
(69)
Spara recept

Couscous med grillade grönsaker, halloumi och kikärter

Betyg
Betyg
(7)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl bulgur
  • 200 g halloumi
  • 2 st knipplökar
  • 4 st tomater
  • 400 g vita bönor (1 burk)
  • 40 g rucola
  • Dressing:
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0.5 st citron
  • 1 st vitlöksklyfta
  • peppar
  • salt

Bulgursallad med halloumi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (6 betyg)

Vegetarisk sommarsallad med bulgur, halloumi och grillade tomater i god dressing med citron och sambal oelek.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna något. Blanda ingredienserna till dressingen.
  2. Skär halloumi i skivor och grilla till gyllene färg.
  3. Dela löken och grilla den och tomater på båda sidorna 3–5 min.
  4. Blanda bulgur och sköljda bönor med strimlad grillad lök och dressing. Vänd försiktigt ner resten av ingredienserna.

Tips

Salladen går lika bra att göra på couscous eller quinoa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Couscous med grillad nektarin och halloumi

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Mathavre med halloumi och citronyoghurt

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Lunchlådesallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Couscoussallad med halloumi

Betyg
Betyg
(69)
Spara recept

Couscous med grillade grönsaker, halloumi och kikärter

Betyg
Betyg
(7)