
Bulgur med gurka och mynta
Betyg (1-5):
Bulgursallad med mynta, gurka och grön sparris
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (10)
- 3 dl bulgur
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 250 g grön sparris
- 1 msk olivolja
- 1 rödlök, klyftad
- 1 gurka, i stavar
- 1 kruka färsk mynta, strimlad
- 1 citron, pressad saft
- 1 msk olivolja
- salt
Gör så här
- Koka bulgurn i buljong enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.
- Stek sparrisen i olja i riktigt het panna ca 3 min. Skär i mindre bitar. Slunga runt löken så den blir lätt glansig och mjuk i samma panna, ca 1 minut.
- Blanda varsamt ihop alla ingredienser och smaka av med salt.
Servering
Komplettera med tex: Grillat kött, stekt kycklingfilé eller quornfilé.
Liknande recept
Bulgur med gurka och mynta
Betyg (1-5):
Bulgursallad med mynta, gurka och grön sparris
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka bulgurn i buljong enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.
- Stek sparrisen i olja i riktigt het panna ca 3 min. Skär i mindre bitar. Slunga runt löken så den blir lätt glansig och mjuk i samma panna, ca 1 minut.
- Blanda varsamt ihop alla ingredienser och smaka av med salt.
Servering
Komplettera med tex: Grillat kött, stekt kycklingfilé eller quornfilé.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!