För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Buddha bowl

Betyg (1-5):
4 (12 betyg)

Recept från boken: Vardagsmat för alla av Sofia Von Porat

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g fast tofu
  • 3 dl råris
  • 250 g broccoli, i små buketter
  • 1 paprika, strimlad
  • 2 msk olja
  • 150 g majs
  • sesamfrön
  • färsk koriander
  • Hemgjord bbq-sås
  • 1.5 dl krossade tomater
  • 1.5 dl ketchup
  • 1 msk agavesirap eller honung
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk tamarisoja (eller japansk soja)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk torkad oregano

Gör så här

  1. Skär tofun i tärningar och låt rinna av på hushållspapper. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Vispa ihop alla ingredienser till BBQ-såsen.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs broccoli och paprika hastigt. Tillsätt majs och tamari. Stek någon minut till och häll upp i en skål.
  3. Stek tofun i samma panna med lite olja tills den har fin färg runt om. Häll i 1 dl av BBQ- såsen och låt småputtra ca 3 min.
  4. Servera ris, grönsaker och tofu i serveringsskålar toppade med torrostade sesamfrön och ev koriander. Servera med mer BBQ- sås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2020-08-01

Gott och enkelt. Barnen tyckte om det!

Liknande recept

Räkbowl

(2)

Bulgarisk linssoppa

(28)

Bruschetta med kyckling

(8)

Räksallad med japansk dressing

(109)

Ungersk köttfärssås med blancherad vitkål

(19)

Blomkålssoppa med räkor och krutonger

(15)

Bönsallad med svarta bönor

(8)

Färsk linguini med pesto och tomatsås

(5)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 400 g fast tofu
  • 3 dl råris
  • 250 g broccoli, i små buketter
  • 1 paprika, strimlad
  • 2 msk olja
  • 150 g majs
  • sesamfrön
  • färsk koriander
  • Hemgjord bbq-sås
  • 1.5 dl krossade tomater
  • 1.5 dl ketchup
  • 1 msk agavesirap eller honung
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk tamarisoja (eller japansk soja)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk torkad oregano

Buddha bowl

Betyg (1-5):
4 (12 betyg)

Recept från boken: Vardagsmat för alla av Sofia Von Porat

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär tofun i tärningar och låt rinna av på hushållspapper. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Vispa ihop alla ingredienser till BBQ-såsen.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs broccoli och paprika hastigt. Tillsätt majs och tamari. Stek någon minut till och häll upp i en skål.
  3. Stek tofun i samma panna med lite olja tills den har fin färg runt om. Häll i 1 dl av BBQ- såsen och låt småputtra ca 3 min.
  4. Servera ris, grönsaker och tofu i serveringsskålar toppade med torrostade sesamfrön och ev koriander. Servera med mer BBQ- sås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2020-08-01

Gott och enkelt. Barnen tyckte om det!

Liknande recept

Räkbowl

(2)

Bulgarisk linssoppa

(28)

Bruschetta med kyckling

(8)

Räksallad med japansk dressing

(109)

Ungersk köttfärssås med blancherad vitkål

(19)

Blomkålssoppa med räkor och krutonger

(15)

Bönsallad med svarta bönor

(8)

Färsk linguini med pesto och tomatsås

(5)