Buddha bowl

Betyg (1-5):
4 (9 betyg)

Recept från boken: Vardagsmat för alla av Sofia Von Porat

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 400 g fast tofu
  • 3 dl råris
  • 250 g broccoli, i små buketter
  • 1 paprika, strimlad
  • 2 msk olja
  • 150 g majs
  • 1 msk tamarisoja (eller japansk soja)
  • sesamfrön
  • färsk koriander
  • Hemgjord bbq-sås
  • 1.5 dl krossade tomater
  • 1.5 dl ketchup
  • 1 msk agavesirap eller honung
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk tamarisoja (eller japansk soja)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk torkad oregano

Gör så här

  1. Skär tofun i tärningar och låt rinna av på hushållspapper. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Vispa ihop alla ingredienser till BBQ-såsen.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs broccoli och paprika hastigt. Tillsätt majs och tamari. Stek någon minut till och häll upp i en skål.
  3. Stek tofun i samma panna med lite olja tills den har fin färg runt om. Häll i 1 dl av BBQ- såsen och låt småputtra ca 3 min.
  4. Servera ris, grönsaker och tofu i serveringsskålar toppade med torrostade sesamfrön och ev koriander. Servera med mer BBQ- sås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(21)

Lax- och spenatpaj

(90)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Caesarsallad seafood

(24)

Majs- och zucchiniplättar

(12)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 400 g fast tofu
  • 3 dl råris
  • 250 g broccoli, i små buketter
  • 1 paprika, strimlad
  • 2 msk olja
  • 150 g majs
  • 1 msk tamarisoja (eller japansk soja)
  • sesamfrön
  • färsk koriander
  • Hemgjord bbq-sås
  • 1.5 dl krossade tomater
  • 1.5 dl ketchup
  • 1 msk agavesirap eller honung
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk tamarisoja (eller japansk soja)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk torkad oregano

Buddha bowl

Betyg (1-5):
4 (9 betyg)

Recept från boken: Vardagsmat för alla av Sofia Von Porat

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär tofun i tärningar och låt rinna av på hushållspapper. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Vispa ihop alla ingredienser till BBQ-såsen.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs broccoli och paprika hastigt. Tillsätt majs och tamari. Stek någon minut till och häll upp i en skål.
  3. Stek tofun i samma panna med lite olja tills den har fin färg runt om. Häll i 1 dl av BBQ- såsen och låt småputtra ca 3 min.
  4. Servera ris, grönsaker och tofu i serveringsskålar toppade med torrostade sesamfrön och ev koriander. Servera med mer BBQ- sås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(21)

Lax- och spenatpaj

(90)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Caesarsallad seafood

(24)

Majs- och zucchiniplättar

(12)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies