Brytbröd med pumpa, zucchini eller morot

Betyg (1-5):
3.5 (14 betyg)

Här finns utrymme för fristil i brödbaket.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl mjölk, yoghurt eller fil
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 6.5 dl vetemjöl special
  • 100 g finriven pumpa, zucchini eller morot
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl pumpakärnor

Gör så här

  1. Värm mjölken/yoghurten/filen till 30º. Rör ut jästen i mjölken/yoghurten/filen i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant.
  2. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Blanda i finriven zucchini/pumpa och havregryn så att det blir en smidig deg. Jäs 30-40 minuter
  3. Dela degen i 16 bitar, rulla till bollar och sätt dem ganska tätt på en plåt så de jäser ihop.
  4. Jäs ca 30 minuter. Värm ugnen till 225º. Pensla bullarna med vatten och strö på rikligt med pumpakärnor. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2012-11-01

Värm mjölken/yoghurten/filen till 30º eller förläng jästiden om du inte värmer vätskan.

Astrid

2012-10-30

Stämmer det verkligen att man inte skall värma filmjölken/yoghurten/mjölken till 37 grader innan man rör i jästen?

Jennie

2012-10-27

Kom ihåg att se till att du har pumpakärnor hemma! Det står inte med i inköpslistan.

Liknande recept

Örtfrittata

(2)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Vattenmelonsoppa

(0)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Frasvåfflor

(123)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(48)

Mango passion smoothie

(8)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl mjölk, yoghurt eller fil
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 6.5 dl vetemjöl special
  • 100 g finriven pumpa, zucchini eller morot
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl pumpakärnor

Brytbröd med pumpa, zucchini eller morot

Betyg (1-5):
3.5 (14 betyg)

Här finns utrymme för fristil i brödbaket.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm mjölken/yoghurten/filen till 30º. Rör ut jästen i mjölken/yoghurten/filen i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant.
  2. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Blanda i finriven zucchini/pumpa och havregryn så att det blir en smidig deg. Jäs 30-40 minuter
  3. Dela degen i 16 bitar, rulla till bollar och sätt dem ganska tätt på en plåt så de jäser ihop.
  4. Jäs ca 30 minuter. Värm ugnen till 225º. Pensla bullarna med vatten och strö på rikligt med pumpakärnor. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2012-11-01

Värm mjölken/yoghurten/filen till 30º eller förläng jästiden om du inte värmer vätskan.

Astrid

2012-10-30

Stämmer det verkligen att man inte skall värma filmjölken/yoghurten/mjölken till 37 grader innan man rör i jästen?

Jennie

2012-10-27

Kom ihåg att se till att du har pumpakärnor hemma! Det står inte med i inköpslistan.

Liknande recept

Örtfrittata

(2)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Vattenmelonsoppa

(0)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Frasvåfflor

(123)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(48)

Mango passion smoothie

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies