Brytbröd med frön

Betyg (1-5):
1.8 (20 betyg)

Här kan du välja de frön du gillar mest, då blir det ju extra gott.

Ugnstemperatur:200º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 25 g jäst
  • 1 liter ljummet vatten (37 grader)
  • 2 msk honung
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 dl pumpakärnor
  • 2 dl melonkärnor eller solroskärnor
  • 1 dl psylliumfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl vetegroddar
  • 1.9 liter vetemjöl
  • 1.5 msk salt
  • Garnering:
  • solroskärnor

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en kladdig deg, för hand eller i degblandare. Jäs 1 timme under bakduk.
  2. Lägg degen på mjölat bakbord, dela i 24 bitar och rulla dem till bullar. Lägg bullarna i en långpanna (30 x 40 centimeter), pensla med vatten och strö över frön.
  3. Jäs under bakduk cirka 45 minuter. Grädda mitt i ugnen cirka 40 minuter.
  4. Bilden visar en halv sats brytbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fetaostbullar

(2)

Grovt fullkornsbröd

(87)

Grova rågfrallor

(19)

Örtbaguetter

(1)

Dinkelscones

(7)

Knaprigt knäcke

(13)

Yoghurtscones med vallmofrön

(3)

Frasvåfflor

(123)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 25 g jäst
  • 1 liter ljummet vatten (37 grader)
  • 2 msk honung
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 dl pumpakärnor
  • 2 dl melonkärnor eller solroskärnor
  • 1 dl psylliumfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl vetegroddar
  • 1.9 liter vetemjöl
  • 1.5 msk salt
  • Garnering:
  • solroskärnor

Brytbröd med frön

Betyg (1-5):
1.8 (20 betyg)

Här kan du välja de frön du gillar mest, då blir det ju extra gott.

Ugnstemperatur:200º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en kladdig deg, för hand eller i degblandare. Jäs 1 timme under bakduk.
  2. Lägg degen på mjölat bakbord, dela i 24 bitar och rulla dem till bullar. Lägg bullarna i en långpanna (30 x 40 centimeter), pensla med vatten och strö över frön.
  3. Jäs under bakduk cirka 45 minuter. Grädda mitt i ugnen cirka 40 minuter.
  4. Bilden visar en halv sats brytbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fetaostbullar

(2)

Grovt fullkornsbröd

(87)

Grova rågfrallor

(19)

Örtbaguetter

(1)

Dinkelscones

(7)

Knaprigt knäcke

(13)

Yoghurtscones med vallmofrön

(3)

Frasvåfflor

(123)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies