Brytbröd med frön

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Här kan du välja de frön du gillar mest, då blir det ju extra gott.

Tillagningstid: 55 minuter + jästid 1 timme 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 1 liter ljummet vatten (37 grader)
  • 2 msk honung
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 dl pumpakärnor
  • 2 dl melonkärnor eller solroskärnor
  • 1 dl psylliumfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl vetegroddar
  • 1.9 liter vetemjöl
  • 1.5 msk salt
  • Garnering:
  • solroskärnor

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en kladdig deg, för hand eller i degblandare. Jäs 1 timme under bakduk.
  2. Lägg degen på mjölat bakbord, dela i 24 bitar och rulla dem till bullar. Lägg bullarna i en långpanna (30 x 40 centimeter), pensla med vatten och strö över frön.
  3. Jäs under bakduk cirka 45 minuter. Grädda mitt i ugnen cirka 40 minuter.
  4. Bilden visar en halv sats brytbröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Våfflor - recept på våffelsmet

Betyg
Betyg
(147)
Spara recept

Baguetter med örter

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Knaprigt knäcke

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kalljästa hälsomuffins

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Fetaostbullar

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grovt fullkornsbröd

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Lättbakade baguetter

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

Betyg
Betyg
(22)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 25 g jäst
  • 1 liter ljummet vatten (37 grader)
  • 2 msk honung
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 dl pumpakärnor
  • 2 dl melonkärnor eller solroskärnor
  • 1 dl psylliumfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl vetegroddar
  • 1.9 liter vetemjöl
  • 1.5 msk salt
  • Garnering:
  • solroskärnor

Brytbröd med frön

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Här kan du välja de frön du gillar mest, då blir det ju extra gott.

Tillagningstid: 55 minuter + jästid 1 timme 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en kladdig deg, för hand eller i degblandare. Jäs 1 timme under bakduk.
  2. Lägg degen på mjölat bakbord, dela i 24 bitar och rulla dem till bullar. Lägg bullarna i en långpanna (30 x 40 centimeter), pensla med vatten och strö över frön.
  3. Jäs under bakduk cirka 45 minuter. Grädda mitt i ugnen cirka 40 minuter.
  4. Bilden visar en halv sats brytbröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Våfflor - recept på våffelsmet

Betyg
Betyg
(147)
Spara recept

Baguetter med örter

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Knaprigt knäcke

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kalljästa hälsomuffins

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Fetaostbullar

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grovt fullkornsbröd

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Lättbakade baguetter

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

Betyg
Betyg
(22)