Bruschetta med rökt lax och pepparrot

Betyg (1-5):
2.73 (15 betyg)

Bruschetta med svenska smaker. Pepparroten och laxen tröttnar aldrig på varandra.

Tillagningstid: 10 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 6 skivor lantbröd
  • 1 dl olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Pepparrotscrème:
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk socker
  • peppar
  • 6 skivor rökt lax
  • Garnering:
  • 1 msk grovriven pepparrot
  • 1 msk klippt gräslök

Gör så här

  1. Lägg brödskivorna på en bakplåt och pensla med oljan blandad med vitlöken. Blanda alla ingredienser till pepparrotscrèmen. Grilla bröden några minuter, passa noga, de kan snabbt bli brända.
  2. Fördela pepparrotscrèmen på brödskivorna när de svalnat. Lägg på en skiva lax och strö över pepparrot och gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rödbetskorgar med ostkräm

(2)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Fish tacos deluxe

(32)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Skagenröra

(28)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 6 skivor lantbröd
  • 1 dl olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Pepparrotscrème:
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk socker
  • peppar
  • 6 skivor rökt lax
  • Garnering:
  • 1 msk grovriven pepparrot
  • 1 msk klippt gräslök

Bruschetta med rökt lax och pepparrot

Betyg (1-5):
2.73 (15 betyg)

Bruschetta med svenska smaker. Pepparroten och laxen tröttnar aldrig på varandra.

Tillagningstid: 10 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg brödskivorna på en bakplåt och pensla med oljan blandad med vitlöken. Blanda alla ingredienser till pepparrotscrèmen. Grilla bröden några minuter, passa noga, de kan snabbt bli brända.
  2. Fördela pepparrotscrèmen på brödskivorna när de svalnat. Lägg på en skiva lax och strö över pepparrot och gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rödbetskorgar med ostkräm

(2)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Fish tacos deluxe

(32)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Skagenröra

(28)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies