Bruschetta med rökt lax och pepparrot

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Bruschetta med svenska smaker. Pepparroten och laxen tröttnar aldrig på varandra.

Tillagningstid: 10 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 skivor lantbröd
  • 1 dl olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Pepparrotscrème:
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk socker
  • peppar
  • 6 skivor rökt lax
  • salt
  • Garnering:
  • 1 msk grovriven pepparrot
  • 1 msk klippt gräslök

Gör så här

  1. Lägg brödskivorna på en bakplåt och pensla med oljan blandad med vitlöken. Blanda alla ingredienser till pepparrotscrèmen. Grilla bröden några minuter, passa noga, de kan snabbt bli brända.
  2. Fördela pepparrotscrèmen på brödskivorna när de svalnat. Lägg på en skiva lax och strö över pepparrot och gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Levain med laxröra

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Ägghalvor med kaviar

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Äppeldipp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Våfflor med sidfläsk och löjrom

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Getostbrülésnitt

Betyg
Betyg
(5)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 6 skivor lantbröd
  • 1 dl olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Pepparrotscrème:
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk socker
  • peppar
  • 6 skivor rökt lax
  • salt
  • Garnering:
  • 1 msk grovriven pepparrot
  • 1 msk klippt gräslök

Bruschetta med rökt lax och pepparrot

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Bruschetta med svenska smaker. Pepparroten och laxen tröttnar aldrig på varandra.

Tillagningstid: 10 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg brödskivorna på en bakplåt och pensla med oljan blandad med vitlöken. Blanda alla ingredienser till pepparrotscrèmen. Grilla bröden några minuter, passa noga, de kan snabbt bli brända.
  2. Fördela pepparrotscrèmen på brödskivorna när de svalnat. Lägg på en skiva lax och strö över pepparrot och gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Levain med laxröra

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Ägghalvor med kaviar

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Äppeldipp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Våfflor med sidfläsk och löjrom

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Getostbrülésnitt

Betyg
Betyg
(5)