
Brownietryffel med grädde och bär
Smör och choklad precis som det ska vara om kakan ska bli riktigt god.
- 200 g smör
- 2 dl strösocker
- 200 g mörk choklad 70%
- 4 ägg
- 1 dl vetemjöl
- Till servering:
- vispad grädde
- färska bär t ex vinbär
- kakao att pudra över
Gör så här
- Sätt ugnen på 150°. Smält smör, socker och choklad i en kastrull under omrörning. Låt chokladblandningen svalna till 50°.
- Blanda ner äggen och sikta ner mjölet. Rör till en jämn smet.
- Häll smeten i en bakplåtspappersklädd avlång brödform som rymmer 1 liter.
- Grädda ca 35 min i mitten av ugnen.
Till servering
- Skiva brownietryffeln när den fortfarande är ljummen, pudra med kakao. Servera med vispad grädde och färska bär
Liknande recept
Brownietryffel med grädde och bär
Smör och choklad precis som det ska vara om kakan ska bli riktigt god.
Gör så här
- Sätt ugnen på 150°. Smält smör, socker och choklad i en kastrull under omrörning. Låt chokladblandningen svalna till 50°.
- Blanda ner äggen och sikta ner mjölet. Rör till en jämn smet.
- Häll smeten i en bakplåtspappersklädd avlång brödform som rymmer 1 liter.
- Grädda ca 35 min i mitten av ugnen.
Till servering
- Skiva brownietryffeln när den fortfarande är ljummen, pudra med kakao. Servera med vispad grädde och färska bär
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2015-02-15
Bakade den igår, blev besviken över den då, men idag är den mycket godare. Skriv till i receptet att den ska stå till nästa dag! Och den behöver alls inte skäras upp medans den forfarande är ljummen. Hade inne i 35 minuter och den var lagom, mer tillagad än på bilden men fortfarande krämig nära rinnig i mitten.
2014-08-30
Skit god och super enkel att göra! Rekommendera...
2014-04-05
Mycket god,men efter en timme i ungnen var den fortfarande rinnande! Jag tcker att Coop borde se över ett antal recept.
2014-01-09
Supergod efterrätt för oss chokladfantaster som är väldigt lätt att göra. Vi hade physalis och blåbär till med vispad grädde. Gick hem hos alla!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Maria B
2015-02-15
Bakade den igår, blev besviken över den då, men idag är den mycket godare. Skriv till i receptet att den ska stå till nästa dag! Och den behöver alls inte skäras upp medans den forfarande är ljummen. Hade inne i 35 minuter och den var lagom, mer tillagad än på bilden men fortfarande krämig nära rinnig i mitten.
Gouda
2014-08-30
Skit god och super enkel att göra! Rekommendera...
Olle Gillmor
2014-04-05
Mycket god,men efter en timme i ungnen var den fortfarande rinnande! Jag tcker att Coop borde se över ett antal recept.
Anna
2014-01-09
Supergod efterrätt för oss chokladfantaster som är väldigt lätt att göra. Vi hade physalis och blåbär till med vispad grädde. Gick hem hos alla!