Brödpudding på saffransbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.33 (3 betyg)

Perfekt efterrätt att göra på rester av gamla saffransbullar. Brödpudding med lussekatter, grädde och ägg. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 lussekatter
  • 1.5 dl grädde
  • 1.5 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 50 g smör
  • Till servering
  • florsocker
  • vaniljglass eller vispad grädde

Gör så här

  1. Skär lussekatterna i tunna skivor på längden och lägg ut i en liten, smord form (ca 25 x 20 cm).
  2. Vispa ihop grädde, mjölk, ägg och socker. Smält smöret, rör ner i äggblandningen och häll över lussekatterna.
  3. Tryck ner lussekatterna. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Pudra puddingen med florsocker och servera med en kula glass eller vispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Nutella semifreddo

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Hasselnötsmarshmallows

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 6 lussekatter
  • 1.5 dl grädde
  • 1.5 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 50 g smör
  • Till servering
  • florsocker
  • vaniljglass eller vispad grädde

Brödpudding på saffransbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.33 (3 betyg)

Perfekt efterrätt att göra på rester av gamla saffransbullar. Brödpudding med lussekatter, grädde och ägg. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär lussekatterna i tunna skivor på längden och lägg ut i en liten, smord form (ca 25 x 20 cm).
  2. Vispa ihop grädde, mjölk, ägg och socker. Smält smöret, rör ner i äggblandningen och häll över lussekatterna.
  3. Tryck ner lussekatterna. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Pudra puddingen med florsocker och servera med en kula glass eller vispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Nutella semifreddo

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Hasselnötsmarshmallows

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)