
Brödpudding på saffransbullar
Betyg (1-5):
Perfekt efterrätt att göra på rester av gamla saffransbullar. Brödpudding med lussekatter, grädde och ägg. Recept av Lotta Lundgren.
Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 6 lussekatter
- 1.5 dl grädde
- 1.5 dl mjölk
- 4 ägg
- 2 msk strösocker
- 50 g smör
- Till servering
- florsocker
- vaniljglass eller vispad grädde
Gör så här
- Skär lussekatterna i tunna skivor på längden och lägg ut i en liten, smord form (ca 25 x 20 cm).
- Vispa ihop grädde, mjölk, ägg och socker. Smält smöret, rör ner i äggblandningen och häll över lussekatterna.
- Tryck ner lussekatterna. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Pudra puddingen med florsocker och servera med en kula glass eller vispad grädde.
Brödpudding på saffransbullar
Betyg (1-5):
Perfekt efterrätt att göra på rester av gamla saffransbullar. Brödpudding med lussekatter, grädde och ägg. Recept av Lotta Lundgren.
Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär lussekatterna i tunna skivor på längden och lägg ut i en liten, smord form (ca 25 x 20 cm).
- Vispa ihop grädde, mjölk, ägg och socker. Smält smöret, rör ner i äggblandningen och häll över lussekatterna.
- Tryck ner lussekatterna. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Pudra puddingen med florsocker och servera med en kula glass eller vispad grädde.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!