Broccolisoppa med ädelosttoast

Betyg (1-5):
3.29 (24 betyg)

Den gröna, groda broccolisoppan är fylld av nyttiga vitaminer.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º-Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 700 g färsk broccoli
  • 25 g smör
  • 1 hackad gul lök
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl grädde
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 tsk riven muskotnöt
  • ev rädisgroddar eller solrosskott
  • 0.5 tsk salt
  • Ädelosttoast:
  • 1 röd paprika
  • 140 g skivad ädelost
  • 4 skivor mjukt bröd
  • 50 g grovhackade valnötter
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Skär broccolin i buketter och skiva de grova stjälkarna.
  2. Smält smöret i en rymlig kastrull och fräs lök och de skivade stjälkarna några minuter. Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka 5 minuter tills stjälkarna är mjuka. Lägg i buketterna och koka ytterligare 7 minuter.
  3. Tillsätt grädde och mixa soppan slät. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Garnera eventuellt med rädisgroddar eller solrosskott.

Ädelost toast

  1. Lägg paprika och ädelost på brödskivorna, strö över nötterna och ringla över olja. Gratinera tills nötterna fått färg, 5-10 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2014-02-04

Tips! Ha med några potatisar, det reder soppan

Linda Åkerlid

2013-10-04

Lite broccoli gör det mustigare

Martha

2012-10-28

Jättegod soppa! Enkel och snabb att göra, dottern älskade den!

Liknande recept

Rostad pumpasoppa med myntaolja

(17)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(8)

Falukorvstaco med hemgjord salsa

(1)

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

(17)

Lövbiffstortilla med chipotledressing

(4)

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

(4)

Klassiska falafel

(58)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 700 g färsk broccoli
  • 25 g smör
  • 1 hackad gul lök
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl grädde
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 tsk riven muskotnöt
  • ev rädisgroddar eller solrosskott
  • 0.5 tsk salt
  • Ädelosttoast:
  • 1 röd paprika
  • 140 g skivad ädelost
  • 4 skivor mjukt bröd
  • 50 g grovhackade valnötter
  • 2 msk olivolja

Broccolisoppa med ädelosttoast

Betyg (1-5):
3.29 (24 betyg)

Den gröna, groda broccolisoppan är fylld av nyttiga vitaminer.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º-Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär broccolin i buketter och skiva de grova stjälkarna.
  2. Smält smöret i en rymlig kastrull och fräs lök och de skivade stjälkarna några minuter. Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka 5 minuter tills stjälkarna är mjuka. Lägg i buketterna och koka ytterligare 7 minuter.
  3. Tillsätt grädde och mixa soppan slät. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Garnera eventuellt med rädisgroddar eller solrosskott.

Ädelost toast

  1. Lägg paprika och ädelost på brödskivorna, strö över nötterna och ringla över olja. Gratinera tills nötterna fått färg, 5-10 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2014-02-04

Tips! Ha med några potatisar, det reder soppan

Linda Åkerlid

2013-10-04

Lite broccoli gör det mustigare

Martha

2012-10-28

Jättegod soppa! Enkel och snabb att göra, dottern älskade den!

Liknande recept

Rostad pumpasoppa med myntaolja

(17)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(8)

Falukorvstaco med hemgjord salsa

(1)

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

(17)

Lövbiffstortilla med chipotledressing

(4)

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

(4)

Klassiska falafel

(58)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies