Broccolibollar med ost och basilika

Betyg (1-5):
4 (13 betyg)

Laga en helt grön middag ikväll! Broccolibollar med ost och basilika som serveras med ugnsrostade rotfrukter och en basilikayoghurt kommer inte att göra dig besviken.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 250 g broccoli
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, grovriven
  • 2 dl prästost, riven
  • 1 dl kikärtsmjöl eller rismjöl
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 0.5 dl hackad färsk basilika
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • Ugnsrostade rotfrukter
  • 400 g potatis
  • 300 g palsternacka
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 300 g färsk rödbeta
  • Basilikayoghurt
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 3 dl yoghurt eller sojghurt
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Broccolibollar: Skär broccolin i bitar och koka i lättsaltat vatten ca 4 min. Skölj av i kallt vatten och krama ur vätskan ordentligt. Mixa hastigt i en matberedare till ett smul, eller hacka riktigt fint med en vass kniv.
  2. Blanda med resten av ingredienserna till en smet och forma till runda bollar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna runt om ca 6 min på medelvärme. Vänd ofta så att de inte bränns.

Ugnsrostade rotfrukter:

  1. Skala och skär rotfrukterna i stavar och sprid ut dem på en plåt. Ringla över olja och strö över flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.

Basilikayoghurt:

  1. Finhacka basilikan och blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Ta en genväg och använd Coops färdiga Ost- & broccolibollar som finns i frysdisken.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna Karin

2019-03-17

Fantastiskt goda! Ska testa att laga hemma efter receptet på hemsidan! ;O)

Susanne

2019-03-09

En absolut favorit i frysdisken, som jag måste lära mig laga hemma. Att de har ett lågt GI är ju bara plus i kanten.

Liknande recept

Auberginesoppa med bönor

(9)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Bowl med sashimilax

(5)

Pita med bönbiffar, guacamole och ingefärspicklad rotfruktsjulienne

(2)

Auberginecurry med lax

(11)

Kumminfläsk med vitkål

(5)

Bruschetta med kyckling

(8)

Grahamspaj med spenat och dill

(5)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 250 g broccoli
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, grovriven
  • 2 dl prästost, riven
  • 1 dl kikärtsmjöl eller rismjöl
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 0.5 dl hackad färsk basilika
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • Ugnsrostade rotfrukter
  • 400 g potatis
  • 300 g palsternacka
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 300 g färsk rödbeta
  • Basilikayoghurt
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 3 dl yoghurt eller sojghurt
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt och svartpeppar

Broccolibollar med ost och basilika

Betyg (1-5):
4 (13 betyg)

Laga en helt grön middag ikväll! Broccolibollar med ost och basilika som serveras med ugnsrostade rotfrukter och en basilikayoghurt kommer inte att göra dig besviken.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Broccolibollar: Skär broccolin i bitar och koka i lättsaltat vatten ca 4 min. Skölj av i kallt vatten och krama ur vätskan ordentligt. Mixa hastigt i en matberedare till ett smul, eller hacka riktigt fint med en vass kniv.
  2. Blanda med resten av ingredienserna till en smet och forma till runda bollar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna runt om ca 6 min på medelvärme. Vänd ofta så att de inte bränns.

Ugnsrostade rotfrukter:

  1. Skala och skär rotfrukterna i stavar och sprid ut dem på en plåt. Ringla över olja och strö över flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.

Basilikayoghurt:

  1. Finhacka basilikan och blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Ta en genväg och använd Coops färdiga Ost- & broccolibollar som finns i frysdisken.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna Karin

2019-03-17

Fantastiskt goda! Ska testa att laga hemma efter receptet på hemsidan! ;O)

Susanne

2019-03-09

En absolut favorit i frysdisken, som jag måste lära mig laga hemma. Att de har ett lågt GI är ju bara plus i kanten.

Liknande recept

Auberginesoppa med bönor

(9)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Bowl med sashimilax

(5)

Pita med bönbiffar, guacamole och ingefärspicklad rotfruktsjulienne

(2)

Auberginecurry med lax

(11)

Kumminfläsk med vitkål

(5)

Bruschetta med kyckling

(8)

Grahamspaj med spenat och dill

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies