Broccolibollar med ost och basilika

Betyg (1-5):
4 (13 betyg)

Laga en helt grön middag ikväll! Broccolibollar med ost och basilika som serveras med ugnsrostade rotfrukter och en basilikayoghurt kommer inte att göra dig besviken.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 250 g broccoli
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, grovriven
  • 2 dl prästost, riven
  • 1 dl kikärtsmjöl eller rismjöl
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 0.5 dl hackad färsk basilika
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 krm cayennepeppar
  • Ugnsrostade rotfrukter
  • 400 g potatis
  • 300 g palsternacka
  • 300 g färsk rödbeta
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Basilikayoghurt
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 3 dl yoghurt eller sojghurt
  • 1 vitlöksklyfta, riven

Gör så här

  1. Broccolibollar: Skär broccolin i bitar och koka i lättsaltat vatten ca 4 min. Skölj av i kallt vatten och krama ur vätskan ordentligt. Mixa hastigt i en matberedare till ett smul, eller hacka riktigt fint med en vass kniv.
  2. Blanda med resten av ingredienserna till en smet och forma till runda bollar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna runt om ca 6 min på medelvärme. Vänd ofta så att de inte bränns.

Ugnsrostade rotfrukter:

  1. Skala och skär rotfrukterna i stavar och sprid ut dem på en plåt. Ringla över olja och strö över flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.

Basilikayoghurt:

  1. Finhacka basilikan och blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Ta en genväg och använd Coops färdiga Ost- & broccolibollar som finns i frysdisken.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna Karin

2019-03-17

Fantastiskt goda! Ska testa att laga hemma efter receptet på hemsidan! ;O)

Susanne

2019-03-09

En absolut favorit i frysdisken, som jag måste lära mig laga hemma. Att de har ett lågt GI är ju bara plus i kanten.

Liknande recept

Sötpotatissoppa med rostad majs

(18)

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

(5)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Bruschetta med kyckling

(8)

Fiskgryta med tomat och curry

(17)

Pumpapaj

(13)

Rostad tomatsoppa med tortellini

(11)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 250 g broccoli
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, grovriven
  • 2 dl prästost, riven
  • 1 dl kikärtsmjöl eller rismjöl
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 0.5 dl hackad färsk basilika
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 krm cayennepeppar
  • Ugnsrostade rotfrukter
  • 400 g potatis
  • 300 g palsternacka
  • 300 g färsk rödbeta
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Basilikayoghurt
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 3 dl yoghurt eller sojghurt
  • 1 vitlöksklyfta, riven

Broccolibollar med ost och basilika

Betyg (1-5):
4 (13 betyg)

Laga en helt grön middag ikväll! Broccolibollar med ost och basilika som serveras med ugnsrostade rotfrukter och en basilikayoghurt kommer inte att göra dig besviken.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Broccolibollar: Skär broccolin i bitar och koka i lättsaltat vatten ca 4 min. Skölj av i kallt vatten och krama ur vätskan ordentligt. Mixa hastigt i en matberedare till ett smul, eller hacka riktigt fint med en vass kniv.
  2. Blanda med resten av ingredienserna till en smet och forma till runda bollar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna runt om ca 6 min på medelvärme. Vänd ofta så att de inte bränns.

Ugnsrostade rotfrukter:

  1. Skala och skär rotfrukterna i stavar och sprid ut dem på en plåt. Ringla över olja och strö över flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.

Basilikayoghurt:

  1. Finhacka basilikan och blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Ta en genväg och använd Coops färdiga Ost- & broccolibollar som finns i frysdisken.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna Karin

2019-03-17

Fantastiskt goda! Ska testa att laga hemma efter receptet på hemsidan! ;O)

Susanne

2019-03-09

En absolut favorit i frysdisken, som jag måste lära mig laga hemma. Att de har ett lågt GI är ju bara plus i kanten.

Liknande recept

Sötpotatissoppa med rostad majs

(18)

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

(5)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Bruschetta med kyckling

(8)

Fiskgryta med tomat och curry

(17)

Pumpapaj

(13)

Rostad tomatsoppa med tortellini

(11)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies