Brieostpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.54 (28 betyg)

Vegetarisk paj med brieost, rotfrukter och champinjoner. Låt godsakerna gömmas under ett pajtäcke som kommer göra succé på buffé och matbord!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g kallt, tärnat smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 600 g blandade, skalade rotfrukter
  • 1 msk olivolja
  • 250 g kvartade champinjoner
  • 1 rödlök i klyftor
  • 2 msk finhackad timjan
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 250 g brie
  • 3 ägg
  • 1.5 dl grädde
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienserna till pajdegen med fingrarna eller en matberedare. Knåda ihop till en klump och låt vila i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.

Fyllning

  1. Skär rotfrukterna i små bitar. Hetta upp en stekpanna med olja i och stek svampen tills den fått fin stekyta. Lägg svampen åt sidan och stek sedan rotfrukterna och löken i 4 minuter.
  2. Lägg grönsaker, timjan, salt, kajennpeppar i en pajform och toppa med skivor av brieosten.
  3. Blanda ihop ägg, grädde, mjölk och häll över grönsakerna.
  4. Ta fram degen och kavla ut till ett runt lock och täck pajformen med detta. Pensla med ett ägg och grädda i ugnen i cirka 35 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Moa

2020-07-05

God paj som passar speciellt bra till höst/vinter. Gör jag om den har jag nog dock i mer brieost, tyckte att det var för lite av den, men annars var den bra.

HAHAHAHA

2015-05-21

googla köttpaj om du vill ha kött tilllagar du vegpaj så kommer du att sakna kött OMG

angelica

2013-10-16

Gott!!! Saknade dock nån form av kött till. Nästa gång tillsätter jag lite kyckling eller steker lite bacon vid sidan av! Stort minus till reklambladet som hade VÄLDIGT STORA fel på mått angivelserna. Köpte alla ingredienser enligt receptet men blev sen väldigt skeptisk när jag tittade närmare när jag kom hem, tur var j det!

Anna

2013-10-15

Det är även en ganska stor skillnad mellan 0,5 och 5 teskedar salt... Ska prova den nu med RÄTT måttangivelser! :-)

Liknande recept

Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Pizza med chilimarinerad tonfisk

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Grönkålspaj med fetaost

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

Betyg
Betyg
(10)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g kallt, tärnat smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 600 g blandade, skalade rotfrukter
  • 1 msk olivolja
  • 250 g kvartade champinjoner
  • 1 rödlök i klyftor
  • 2 msk finhackad timjan
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 250 g brie
  • 3 ägg
  • 1.5 dl grädde
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • 1 tsk salt

Brieostpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.54 (28 betyg)

Vegetarisk paj med brieost, rotfrukter och champinjoner. Låt godsakerna gömmas under ett pajtäcke som kommer göra succé på buffé och matbord!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienserna till pajdegen med fingrarna eller en matberedare. Knåda ihop till en klump och låt vila i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.

Fyllning

  1. Skär rotfrukterna i små bitar. Hetta upp en stekpanna med olja i och stek svampen tills den fått fin stekyta. Lägg svampen åt sidan och stek sedan rotfrukterna och löken i 4 minuter.
  2. Lägg grönsaker, timjan, salt, kajennpeppar i en pajform och toppa med skivor av brieosten.
  3. Blanda ihop ägg, grädde, mjölk och häll över grönsakerna.
  4. Ta fram degen och kavla ut till ett runt lock och täck pajformen med detta. Pensla med ett ägg och grädda i ugnen i cirka 35 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Moa

2020-07-05

God paj som passar speciellt bra till höst/vinter. Gör jag om den har jag nog dock i mer brieost, tyckte att det var för lite av den, men annars var den bra.

HAHAHAHA

2015-05-21

googla köttpaj om du vill ha kött tilllagar du vegpaj så kommer du att sakna kött OMG

angelica

2013-10-16

Gott!!! Saknade dock nån form av kött till. Nästa gång tillsätter jag lite kyckling eller steker lite bacon vid sidan av! Stort minus till reklambladet som hade VÄLDIGT STORA fel på mått angivelserna. Köpte alla ingredienser enligt receptet men blev sen väldigt skeptisk när jag tittade närmare när jag kom hem, tur var j det!

Anna

2013-10-15

Det är även en ganska stor skillnad mellan 0,5 och 5 teskedar salt... Ska prova den nu med RÄTT måttangivelser! :-)

Liknande recept

Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Pizza med chilimarinerad tonfisk

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Grönkålspaj med fetaost

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

Betyg
Betyg
(10)