Brieost på knäckebröd med dadel- och apelsinchutney

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Koka din egen dadel- och apelsinchutney och servera på små bitar av knäckebröd och brieost. Kommer att passa perfekt till glöggen eller julminglet.

Tillagningstid: 25 min
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • knäckebröd Din Harmoni Vallmofrö & Havssalt, Din Stund Chia & Havssalt eller Din Glädje Anis eller Fänkål & Havssalt
  • 200 g brie
  • apelsinskal, till garnering
  • Dadel- och apelsinchutney:
  • 1 apelsin
  • 15 dadlar, urkärnade
  • 0.5 msk hackad färsk rosmarin
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Skär bort skalet från apelsinen, var noga med att få bort det vita. Filéa apelsinen och skär i mindre bitar. Hacka dadlarna.
  2. Stek rosmarin och chiliflakes i en liten kastrull i olja ett par minuter. Tillsätt fruktkött, dadlar, vatten och socker. Koka till marmeladkonsistens, 10–15 min. Låt svalna något.
  3. Bryt knäckebrödet i bitar. Skär brieosten i bitar. Lägg ost på knäckebröden och toppa med chutneyn. Garnera med rosmarin och lite apelsinzest.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anette Grönlund

2019-12-06

Otroligt god chutney

Liknande recept

Polarpizzor

(7)

Pepparkaksrullade ädelostbollar

(7)

Potkäs

(1)

Rostad majssallad

(2)

Valnötspesto med västerbottensost och rucola

(24)

Ramslök- och tryffelost

(1)

Grillad halloumi med sallad

(14)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • knäckebröd Din Harmoni Vallmofrö & Havssalt, Din Stund Chia & Havssalt eller Din Glädje Anis eller Fänkål & Havssalt
  • 200 g brie
  • apelsinskal, till garnering
  • Dadel- och apelsinchutney:
  • 1 apelsin
  • 15 dadlar, urkärnade
  • 0.5 msk hackad färsk rosmarin
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 1 dl strösocker

Brieost på knäckebröd med dadel- och apelsinchutney

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Koka din egen dadel- och apelsinchutney och servera på små bitar av knäckebröd och brieost. Kommer att passa perfekt till glöggen eller julminglet.

Tillagningstid: 25 min
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort skalet från apelsinen, var noga med att få bort det vita. Filéa apelsinen och skär i mindre bitar. Hacka dadlarna.
  2. Stek rosmarin och chiliflakes i en liten kastrull i olja ett par minuter. Tillsätt fruktkött, dadlar, vatten och socker. Koka till marmeladkonsistens, 10–15 min. Låt svalna något.
  3. Bryt knäckebrödet i bitar. Skär brieosten i bitar. Lägg ost på knäckebröden och toppa med chutneyn. Garnera med rosmarin och lite apelsinzest.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anette Grönlund

2019-12-06

Otroligt god chutney

Liknande recept

Polarpizzor

(7)

Pepparkaksrullade ädelostbollar

(7)

Potkäs

(1)

Rostad majssallad

(2)

Valnötspesto med västerbottensost och rucola

(24)

Ramslök- och tryffelost

(1)

Grillad halloumi med sallad

(14)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies