Bräserad högrev med polenta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
1 (1 betyg)

Brasato al barolo är en italiensk rödvinsbrässerad högrev. Den serveras med polenta. Recept av Sigrid Bárány

Tillagningstid: 30 min + 2 timmar koktid
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g högrev
  • salt och svartpeppar
  • smör och olivolja till stekning
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 blekselleristjälkar, skivade
  • 2 morötter, slantade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • olivolja till stekning
  • 2 msk tomatpuré
  • 750 ml kraftigt rött vin
  • 2 lagerblad
  • 3 kryddnejlikor
  • 4 enbär
  • 0.5 tsk torkad rosmarin
  • Polenta
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 1.75 dl polentagryn
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 25 g smör
  • ev några droppar tryffelolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet. Bryn runt om i smör och olja i en gryta. Lägg köttet på ett fat medan grönsakerna steks i samma gryta.
  2. Tillsätt tomatpurén och stek lite till under omrörning. Häll i vinet och lägg i kryddorna. Lägg tillbaka köttet, sänk temperaturen och låt småputtra under lock tills köttet är riktigt mört, ca 2 timmar.
  3. Lyft upp köttet att vila på en skärbräda. Ta bort lagerbladen. Mixa såsen slät med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

Polenta

  1. Koka upp grönsaksbuljongen. Sänk värmen och häll i polentan. Låt sjuda tills den tjocknat. Rör i smör och parmesanost. Smaka av med salt, peppar och ev tryffelolja.
  2. Fördela polentan på ett serveringsfat och lägg upp köttet i tunna skivor ovanpå. Skeda över såsen och garnera med persilja. Servera med en sallad.

Tips

Polenta tjocknar om den får stå länge, späd bara ut med mer buljong.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lammytterfilé med grönsakscouscous

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Råstekt broccoli med bulgur och grekiska köttbullar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lammstek med grön couscous

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kryddiga köttbullar med mustigt matvete

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Couscousbollar med biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fläskkotlett med röd quinoasallad

Betyg
Betyg
(8)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 800 g högrev
  • salt och svartpeppar
  • smör och olivolja till stekning
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 blekselleristjälkar, skivade
  • 2 morötter, slantade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • olivolja till stekning
  • 2 msk tomatpuré
  • 750 ml kraftigt rött vin
  • 2 lagerblad
  • 3 kryddnejlikor
  • 4 enbär
  • 0.5 tsk torkad rosmarin
  • Polenta
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 1.75 dl polentagryn
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 25 g smör
  • ev några droppar tryffelolja
  • salt och svartpeppar

Bräserad högrev med polenta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
1 (1 betyg)

Brasato al barolo är en italiensk rödvinsbrässerad högrev. Den serveras med polenta. Recept av Sigrid Bárány

Tillagningstid: 30 min + 2 timmar koktid
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet. Bryn runt om i smör och olja i en gryta. Lägg köttet på ett fat medan grönsakerna steks i samma gryta.
  2. Tillsätt tomatpurén och stek lite till under omrörning. Häll i vinet och lägg i kryddorna. Lägg tillbaka köttet, sänk temperaturen och låt småputtra under lock tills köttet är riktigt mört, ca 2 timmar.
  3. Lyft upp köttet att vila på en skärbräda. Ta bort lagerbladen. Mixa såsen slät med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

Polenta

  1. Koka upp grönsaksbuljongen. Sänk värmen och häll i polentan. Låt sjuda tills den tjocknat. Rör i smör och parmesanost. Smaka av med salt, peppar och ev tryffelolja.
  2. Fördela polentan på ett serveringsfat och lägg upp köttet i tunna skivor ovanpå. Skeda över såsen och garnera med persilja. Servera med en sallad.

Tips

Polenta tjocknar om den får stå länge, späd bara ut med mer buljong.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lammytterfilé med grönsakscouscous

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Råstekt broccoli med bulgur och grekiska köttbullar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lammstek med grön couscous

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kryddiga köttbullar med mustigt matvete

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Couscousbollar med biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fläskkotlett med röd quinoasallad

Betyg
Betyg
(8)