Bowl med ärtnuggets

Bowl med ärtnuggets

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Vegetarisk bowl med färdiga ärtnuggets med tandoorismak. Grötris är klibbigt och påminner lite om jasminris, supergott till picklad rödkål och ingefärsmajo!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 200 g rödkål
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 dl grötris
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 150 g zucchini
  • 300 g Änglamark ärtnuggets tandoori
  • neutral olja
  • Till servering
  • 2 msk torrostade skalade sesamfrön
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Värm vatten, socker och ättika tills sockret smält. Skiva kålen tunt, gärna med mandolin. Vänd ner i lagen tillsammans med sesamolja. Låt stå och svalna fram till servering.
  2. Koka riset ca 15 min, riset ska ha lite tuggmotstånd.
  3. Blanda majonnäs med ingefära. Svarva eller grovriv zucchini.
  4. Stek ärtnuggets i olja till fin färg och genomvarma. Fördela riset i 4 skålar och toppa med nuggets, picklad rödkål, zucchini, majonnäs och koriander. Strö över sesamfrön.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Julie

2021-09-24

Vi provade denna med Änglamark grönsaksbullar (på ärter) som vi fick i Smakbox, och det var super gott! Vi använde aoili istället för majonnäs+ingefära, då det passar oss bättre.

Bowl med ärtnuggets
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 200 g rödkål
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 dl grötris
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 150 g zucchini
  • 300 g Änglamark ärtnuggets tandoori
  • neutral olja
  • Till servering
  • 2 msk torrostade skalade sesamfrön
  • 1 kruka färsk koriander

Bowl med ärtnuggets

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Vegetarisk bowl med färdiga ärtnuggets med tandoorismak. Grötris är klibbigt och påminner lite om jasminris, supergott till picklad rödkål och ingefärsmajo!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Värm vatten, socker och ättika tills sockret smält. Skiva kålen tunt, gärna med mandolin. Vänd ner i lagen tillsammans med sesamolja. Låt stå och svalna fram till servering.
  2. Koka riset ca 15 min, riset ska ha lite tuggmotstånd.
  3. Blanda majonnäs med ingefära. Svarva eller grovriv zucchini.
  4. Stek ärtnuggets i olja till fin färg och genomvarma. Fördela riset i 4 skålar och toppa med nuggets, picklad rödkål, zucchini, majonnäs och koriander. Strö över sesamfrön.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Julie

2021-09-24

Vi provade denna med Änglamark grönsaksbullar (på ärter) som vi fick i Smakbox, och det var super gott! Vi använde aoili istället för majonnäs+ingefära, då det passar oss bättre.