Bowl med ärtnuggets

Bowl med ärtnuggets

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Vegetarisk bowl med färdiga ärtnuggets med tandoorismak. Grötris är klibbigt och påminner lite om jasminris, supergott till picklad rödkål och ingefärsmajo!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 200 g rödkål
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 dl grötris
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 150 g zucchini
  • 300 g Änglamark ärtnuggets tandoori
  • neutral olja
  • Till servering
  • 2 msk torrostade skalade sesamfrön
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Värm vatten, socker och ättika tills sockret smält. Skiva kålen tunt, gärna med mandolin. Vänd ner i lagen tillsammans med sesamolja. Låt stå och svalna fram till servering.
  2. Koka riset ca 15 min, riset ska ha lite tuggmotstånd.
  3. Blanda majonnäs med ingefära. Svarva eller grovriv zucchini.
  4. Stek ärtnuggets i olja till fin färg och genomvarma. Fördela riset i 4 skålar och toppa med nuggets, picklad rödkål, zucchini, majonnäs och koriander. Strö över sesamfrön.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Julie

2021-09-24

Vi provade denna med Änglamark grönsaksbullar (på ärter) som vi fick i Smakbox, och det var super gott! Vi använde aoili istället för majonnäs+ingefära, då det passar oss bättre.

Liknande recept

Spara recept

Köttfärspirog

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Thaikyckling med kokosmjölk och lime

Betyg
Betyg
(203)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Tomatsoppa med vitlöksbröd

Betyg
Betyg
(90)
Spara recept

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(123)
Bowl med ärtnuggets
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 200 g rödkål
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 dl grötris
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 150 g zucchini
  • 300 g Änglamark ärtnuggets tandoori
  • neutral olja
  • Till servering
  • 2 msk torrostade skalade sesamfrön
  • 1 kruka färsk koriander

Bowl med ärtnuggets

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Vegetarisk bowl med färdiga ärtnuggets med tandoorismak. Grötris är klibbigt och påminner lite om jasminris, supergott till picklad rödkål och ingefärsmajo!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm vatten, socker och ättika tills sockret smält. Skiva kålen tunt, gärna med mandolin. Vänd ner i lagen tillsammans med sesamolja. Låt stå och svalna fram till servering.
  2. Koka riset ca 15 min, riset ska ha lite tuggmotstånd.
  3. Blanda majonnäs med ingefära. Svarva eller grovriv zucchini.
  4. Stek ärtnuggets i olja till fin färg och genomvarma. Fördela riset i 4 skålar och toppa med nuggets, picklad rödkål, zucchini, majonnäs och koriander. Strö över sesamfrön.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Julie

2021-09-24

Vi provade denna med Änglamark grönsaksbullar (på ärter) som vi fick i Smakbox, och det var super gott! Vi använde aoili istället för majonnäs+ingefära, då det passar oss bättre.

Liknande recept

Spara recept

Köttfärspirog

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Thaikyckling med kokosmjölk och lime

Betyg
Betyg
(203)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Tomatsoppa med vitlöksbröd

Betyg
Betyg
(90)
Spara recept

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(123)