Bourguignongryta med rotfruktskross

Betyg (1-5):
3.33 (6 betyg)

Mustig fransk rödvinsgryta med köttfärs.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (20)
  • 1 msk olja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 140 g bacon, 1 paket
  • 500 g nötfärs
  • 200 g skivad morot
  • 3 dl rött vin
  • 3 dl vatten
  • 2 msk konc mörk oxfond
  • 200 g färska champinjoner
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Rotfruktskross:
  • 400 g potatis
  • 300 g palsternacka
  • 300 g rotselleri
  • 50 g smör
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • rucolasallad

Gör så här

Rotfruktskross

  1. Skala och skär rotfrukterna till potatiskrosset i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten tills de mjuknat, 15–20 min. Stöt dem med en potatiskross eller ballongvisp och tillsätt smör. Smaka av med salt och vänd ner persilja.
  2. Hetta upp olja i en gryta och stek lök, vitlök, tomatpuré och bacon ett par min.Tillsätt köttfärs och stek under omrörning tills den är genomstek.
  3. Blanda i morot, vin, vatten och fond. Koka upp och låt sjuda ca 10 min. Tillsätt champinjonerna mot slutet. Smaka av med salt och peppar.

Till servering

  1. Servera grytan med rotfruktskross och rucolasallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2016-12-16

Gott. Ger känsla av lyx på vardag.

Jerry Gabrielsson

2014-06-14

Jag förstår inte varför det skall vara så förbannat mycket konstigheter i all mat. Använd för fan riktiga ingredienser istället för

Kamilla

2013-11-05

Oj vad gott, det här kommer vi att göra fler gånger!

Britta/webbredaktionen

2013-11-05

Ni har helt rätt. Rubriken för rotfruktskross har hamnat fel. Tack för att ni är så uppmärksamma.

Olle

2013-11-04

Ställer samma frågor som föregående. Allt under rubriken "ROTFRUKTSKROSS" har väl blivit fel??

Elvy

2013-11-04

Vin i rotfruktskross?

Gunnel

2013-11-04

Spännande recept! Men nog blev det lite ihopblandat

Marie D

2013-11-04

Morot, vin och champinjoner i rotfruktskrossen? Nu blev det väl lite fel???

Liknande recept

Pasta bolognese

(36)

Fläsklägg med rotmos

(39)

Fläskkotlett med skysås och mos

(5)

Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon

(3)

Musslor med bacon och rotfrukter

(4)

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(4)

Fläskkotlett med kantareller

(3)

Fläsksida med syrade polkabetor

(11)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 1 msk olja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 140 g bacon, 1 paket
  • 500 g nötfärs
  • 200 g skivad morot
  • 3 dl rött vin
  • 3 dl vatten
  • 2 msk konc mörk oxfond
  • 200 g färska champinjoner
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Rotfruktskross:
  • 400 g potatis
  • 300 g palsternacka
  • 300 g rotselleri
  • 50 g smör
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • rucolasallad

Bourguignongryta med rotfruktskross

Betyg (1-5):
3.33 (6 betyg)

Mustig fransk rödvinsgryta med köttfärs.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Rotfruktskross

  1. Skala och skär rotfrukterna till potatiskrosset i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten tills de mjuknat, 15–20 min. Stöt dem med en potatiskross eller ballongvisp och tillsätt smör. Smaka av med salt och vänd ner persilja.
  2. Hetta upp olja i en gryta och stek lök, vitlök, tomatpuré och bacon ett par min.Tillsätt köttfärs och stek under omrörning tills den är genomstek.
  3. Blanda i morot, vin, vatten och fond. Koka upp och låt sjuda ca 10 min. Tillsätt champinjonerna mot slutet. Smaka av med salt och peppar.

Till servering

  1. Servera grytan med rotfruktskross och rucolasallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2016-12-16

Gott. Ger känsla av lyx på vardag.

Jerry Gabrielsson

2014-06-14

Jag förstår inte varför det skall vara så förbannat mycket konstigheter i all mat. Använd för fan riktiga ingredienser istället för

Kamilla

2013-11-05

Oj vad gott, det här kommer vi att göra fler gånger!

Britta/webbredaktionen

2013-11-05

Ni har helt rätt. Rubriken för rotfruktskross har hamnat fel. Tack för att ni är så uppmärksamma.

Olle

2013-11-04

Ställer samma frågor som föregående. Allt under rubriken "ROTFRUKTSKROSS" har väl blivit fel??

Elvy

2013-11-04

Vin i rotfruktskross?

Gunnel

2013-11-04

Spännande recept! Men nog blev det lite ihopblandat

Marie D

2013-11-04

Morot, vin och champinjoner i rotfruktskrossen? Nu blev det väl lite fel???

Liknande recept

Pasta bolognese

(36)

Fläsklägg med rotmos

(39)

Fläskkotlett med skysås och mos

(5)

Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon

(3)

Musslor med bacon och rotfrukter

(4)

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(4)

Fläskkotlett med kantareller

(3)

Fläsksida med syrade polkabetor

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies