Bouillabaisse-risoni med räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl risoni
  • 1 liten fänkål
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 g saffran (1 förp)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 0.5 tsk torkad timjan eller 1 msk färsk finhackad timjan
  • 250 g handskalade räkor
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • aioli
  • färsk timjan till garnering

Gör så här

  1. Koka risoni enligt anvisningen på förpackningen. Skär fänkålen i tunna strimlor. Spara gärna fänkålsdillen till garnering. Fräs lök, vitlök och fänkål i olja i en kastrull eller traktörpanna.
  2. Tillsätt saffran och tomatpuré. Stek under omrörning någon minut. Häll i krossade tomater, vatten, buljongtärning och timjan.
  3. Låt småputtra ca 5 min. Vänd ner risonin och räkorna i såsen. Smaka av med salt och peppar. Toppa med en klick aioli och garnera med fänkålsdillen eller färsk timjan.

Tips

Tillsätt chiliflakes, cayennepeppar eller färsk chili om ni gillar lite hetta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2019-02-11

Bytte risoni mot glutenfria pastaskruvar. Supergott, snabbt och enkelt.

Liknande recept

Spara recept

Räkgryta med curry och chutney

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Asiatisk fiskgryta

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Saffransrisotto till jul

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Curryräkor med ris

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Fisk i skaldjurssås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Asiatisk laxsoppa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pasta med zucchini och räkor

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(74)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 4 dl risoni
  • 1 liten fänkål
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 g saffran (1 förp)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 0.5 tsk torkad timjan eller 1 msk färsk finhackad timjan
  • 250 g handskalade räkor
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • aioli
  • färsk timjan till garnering

Bouillabaisse-risoni med räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka risoni enligt anvisningen på förpackningen. Skär fänkålen i tunna strimlor. Spara gärna fänkålsdillen till garnering. Fräs lök, vitlök och fänkål i olja i en kastrull eller traktörpanna.
  2. Tillsätt saffran och tomatpuré. Stek under omrörning någon minut. Häll i krossade tomater, vatten, buljongtärning och timjan.
  3. Låt småputtra ca 5 min. Vänd ner risonin och räkorna i såsen. Smaka av med salt och peppar. Toppa med en klick aioli och garnera med fänkålsdillen eller färsk timjan.

Tips

Tillsätt chiliflakes, cayennepeppar eller färsk chili om ni gillar lite hetta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2019-02-11

Bytte risoni mot glutenfria pastaskruvar. Supergott, snabbt och enkelt.

Liknande recept

Spara recept

Räkgryta med curry och chutney

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Asiatisk fiskgryta

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Saffransrisotto till jul

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Curryräkor med ris

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Fisk i skaldjurssås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Asiatisk laxsoppa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pasta med zucchini och räkor

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(74)