Bouillabaisse-risoni med räkor

Betyg (1-5):
4.14 (14 betyg)

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 4 dl risoni
  • 1 liten fänkål
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 g saffran (1 förp)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 0.5 tsk torkad timjan eller 1 msk färsk finhackad timjan
  • 250 g handskalade räkor
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • aioli
  • färsk timjan till garnering

Gör så här

  1. Koka risoni enligt anvisningen på förpackningen. Skär fänkålen i tunna strimlor. Spara gärna fänkålsdillen till garnering. Fräs lök, vitlök och fänkål i olja i en kastrull eller traktörpanna.
  2. Tillsätt saffran och tomatpuré. Stek under omrörning någon minut. Häll i krossade tomater, vatten, buljongtärning och timjan.
  3. Låt småputtra ca 5 min. Vänd ner risonin och räkorna i såsen. Smaka av med salt och peppar. Toppa med en klick aioli och garnera med fänkålsdillen eller färsk timjan.

Tips

Tillsätt chiliflakes, cayennepeppar eller färsk chili om ni gillar lite hetta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2019-02-11

Bytte risoni mot glutenfria pastaskruvar. Supergott, snabbt och enkelt.

Liknande recept

Saffransrisotto till jul

(6)

Fisksoppa med saffrans-aioli

(34)

Pasta med kräftstjärtar

(83)

Peixe ao lumbo - lumbofisk

(3)

Fiskgryta med saffran och räkor

(50)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(15)

Curryräkor med ris

(35)

Räkcurry med citrongräs

(13)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 4 dl risoni
  • 1 liten fänkål
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 g saffran (1 förp)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 0.5 tsk torkad timjan eller 1 msk färsk finhackad timjan
  • 250 g handskalade räkor
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • aioli
  • färsk timjan till garnering

Bouillabaisse-risoni med räkor

Betyg (1-5):
4.14 (14 betyg)

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka risoni enligt anvisningen på förpackningen. Skär fänkålen i tunna strimlor. Spara gärna fänkålsdillen till garnering. Fräs lök, vitlök och fänkål i olja i en kastrull eller traktörpanna.
  2. Tillsätt saffran och tomatpuré. Stek under omrörning någon minut. Häll i krossade tomater, vatten, buljongtärning och timjan.
  3. Låt småputtra ca 5 min. Vänd ner risonin och räkorna i såsen. Smaka av med salt och peppar. Toppa med en klick aioli och garnera med fänkålsdillen eller färsk timjan.

Tips

Tillsätt chiliflakes, cayennepeppar eller färsk chili om ni gillar lite hetta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2019-02-11

Bytte risoni mot glutenfria pastaskruvar. Supergott, snabbt och enkelt.

Liknande recept

Saffransrisotto till jul

(6)

Fisksoppa med saffrans-aioli

(34)

Pasta med kräftstjärtar

(83)

Peixe ao lumbo - lumbofisk

(3)

Fiskgryta med saffran och räkor

(50)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(15)

Curryräkor med ris

(35)

Räkcurry med citrongräs

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies