Bouillabaisse med örtaioli

Betyg (1-5):
3.06 (35 betyg)

En klar smakrik saffranssoppa med räkor,fisk och rotsaker.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (25)
  • 1 finhackad gul lök
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 g stött saffran (1 paket = 0,5 g)
  • 240 g skållade, skalade, urkärnade tomater i bitar
  • 1 dl morötter i bitar
  • 1 dl rotselleri i bitar
  • 1 dl palsternacka i bitar
  • 1 fänkål i bitar
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1.5 dl torrt vitt vin
  • 400 g vit fisk i kuber, t ex hoki
  • 200 g skalade, hela räkor
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • Örtaioli:
  • 2 ägg,endast gulor
  • 3 msk senap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 dl rapsolja
  • 5 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl finhackad basilika
  • 0.25 dl finhackad oregano
  • 0.25 dl persilja
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olivolja, utan att det tar färg. Tillsätt saffran och låt fräsa ett par minuter. Rör i tomater, rotsaker och kryddgrönt. Låt allt fräsa i ca 10 minuter. Rör om då och då. Häll på buljong och vin och låt koka under lock ytterligare 10 minuter.
  2. Tillsätt fisken och räkorna, och låt de koka i någon minut. Avsluta med apelsinskal, salt och peppar.

Örtaioli

  1. Blanda äggulor, senap och vinäger. Tillsätt oljan i en fin stråle under omrörning och vispa samman. Pressa ner vitlöken och tillsätt örterna, salt och peppar. Servera.

Servering

Servera med ett gott bröd.

Tips

Du kan byta ut färsk timjan till torkad, 1 msk färsk motsvarar 2 krm torkad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena Magnér

2013-09-11

Jag lade till varsin havskräfta/person och det blev det bästa jag någonsin tillagat enligt familjen! Man kan byta ut aiolin mot färdig grön pesto, det blir också gott och betydligt mindre jobb!

Lars Carlstrand

2012-11-21

Rätt tillagad med lite egen toutch och vintillsats i rätt läge så är denna en vinnare. Fick bl.a. höra "bästa fisksoppan vi någonsin ätit!" . Kan kräva några stycken soppor innan den sitter. Lycka till!

Liknande recept

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

(29)

Peixe ao lumbo - lumbofisk

(3)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Fiskgryta med saffran och räkor

(49)

Camillas bouillabaisse

(14)

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

(2)

Festfiskgryta

(10)

Asiatisk laxsoppa

(6)
25 st
  • Ingredienser (25)
  • 1 finhackad gul lök
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 g stött saffran (1 paket = 0,5 g)
  • 240 g skållade, skalade, urkärnade tomater i bitar
  • 1 dl morötter i bitar
  • 1 dl rotselleri i bitar
  • 1 dl palsternacka i bitar
  • 1 fänkål i bitar
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1.5 dl torrt vitt vin
  • 400 g vit fisk i kuber, t ex hoki
  • 200 g skalade, hela räkor
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • Örtaioli:
  • 2 ägg,endast gulor
  • 3 msk senap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 dl rapsolja
  • 5 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl finhackad basilika
  • 0.25 dl finhackad oregano
  • 0.25 dl persilja
  • 0.5 tsk svartpeppar

Bouillabaisse med örtaioli

Betyg (1-5):
3.06 (35 betyg)

En klar smakrik saffranssoppa med räkor,fisk och rotsaker.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olivolja, utan att det tar färg. Tillsätt saffran och låt fräsa ett par minuter. Rör i tomater, rotsaker och kryddgrönt. Låt allt fräsa i ca 10 minuter. Rör om då och då. Häll på buljong och vin och låt koka under lock ytterligare 10 minuter.
  2. Tillsätt fisken och räkorna, och låt de koka i någon minut. Avsluta med apelsinskal, salt och peppar.

Örtaioli

  1. Blanda äggulor, senap och vinäger. Tillsätt oljan i en fin stråle under omrörning och vispa samman. Pressa ner vitlöken och tillsätt örterna, salt och peppar. Servera.

Servering

Servera med ett gott bröd.

Tips

Du kan byta ut färsk timjan till torkad, 1 msk färsk motsvarar 2 krm torkad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena Magnér

2013-09-11

Jag lade till varsin havskräfta/person och det blev det bästa jag någonsin tillagat enligt familjen! Man kan byta ut aiolin mot färdig grön pesto, det blir också gott och betydligt mindre jobb!

Lars Carlstrand

2012-11-21

Rätt tillagad med lite egen toutch och vintillsats i rätt läge så är denna en vinnare. Fick bl.a. höra "bästa fisksoppan vi någonsin ätit!" . Kan kräva några stycken soppor innan den sitter. Lycka till!

Liknande recept

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

(29)

Peixe ao lumbo - lumbofisk

(3)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Fiskgryta med saffran och räkor

(49)

Camillas bouillabaisse

(14)

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

(2)

Festfiskgryta

(10)

Asiatisk laxsoppa

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies