Bouillabaisse

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 1 kg olika sorters fisk t ex gös, torsk eller hoki
  • 150 g kokta skalade räkor
  • 15 tillagade färska musslor
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 ansad och strimlad purjolök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad persilja
  • 0.5 g stött saffran
  • 3 skållade, skalade och hackade tomater
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • 0.5 tsk timjan
  • 1.5 liter fiskbuljong av tärning eller kokt av fiskrens
  • 3 dl vitt vin
  • 0.5 tsk peppar

Gör så här

  1. Rensa fisken och skär den i ganska stora bitar. Rengör och borsta musslorna och se till att de sluter sig. Hetta upp oljan i en stor kastrull. Låt gul lök, purjo- och vitlök fräsa i oljan några minuter utan att ta färg.
  2. Tillsätt persilja och saffran och låt fräsa ett par minuter. Rör i tomathack, apelsinskal och timjan. Häll över fiskbuljong och vin och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg i fiskbitarna och låt sjuda 4-5 minuter. Lägg i musslor, havskräftor eller räkor och låt dem bli varma.

Servering

Servera bouillabaissen direkt med brödkrutonger rostade i ugn, riven god ost och rouille eller aioli.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 kg olika sorters fisk t ex gös, torsk eller hoki
  • 150 g kokta skalade räkor
  • 15 tillagade färska musslor
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 ansad och strimlad purjolök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad persilja
  • 0.5 g stött saffran
  • 3 skållade, skalade och hackade tomater
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • 0.5 tsk timjan
  • 1.5 liter fiskbuljong av tärning eller kokt av fiskrens
  • 3 dl vitt vin
  • 0.5 tsk peppar

Bouillabaisse

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa fisken och skär den i ganska stora bitar. Rengör och borsta musslorna och se till att de sluter sig. Hetta upp oljan i en stor kastrull. Låt gul lök, purjo- och vitlök fräsa i oljan några minuter utan att ta färg.
  2. Tillsätt persilja och saffran och låt fräsa ett par minuter. Rör i tomathack, apelsinskal och timjan. Häll över fiskbuljong och vin och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg i fiskbitarna och låt sjuda 4-5 minuter. Lägg i musslor, havskräftor eller räkor och låt dem bli varma.

Servering

Servera bouillabaissen direkt med brödkrutonger rostade i ugn, riven god ost och rouille eller aioli.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies