För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Bouillabaisse

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg olika sorters fisk t ex gös, torsk eller hoki
  • 150 g kokta skalade räkor
  • 15 tillagade färska musslor
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 ansad och strimlad purjolök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad persilja
  • 0.5 g stött saffran
  • 3 skållade, skalade och hackade tomater
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • 0.5 tsk timjan
  • 1.5 liter fiskbuljong av tärning eller kokt av fiskrens
  • 3 dl vitt vin
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Rensa fisken och skär den i ganska stora bitar. Rengör och borsta musslorna och se till att de sluter sig. Hetta upp oljan i en stor kastrull. Låt gul lök, purjo- och vitlök fräsa i oljan några minuter utan att ta färg.
  2. Tillsätt persilja och saffran och låt fräsa ett par minuter. Rör i tomathack, apelsinskal och timjan. Häll över fiskbuljong och vin och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg i fiskbitarna och låt sjuda 4-5 minuter. Lägg i musslor, havskräftor eller räkor och låt dem bli varma.

Servering

Servera bouillabaissen direkt med brödkrutonger rostade i ugn, riven god ost och rouille eller aioli.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 kg olika sorters fisk t ex gös, torsk eller hoki
  • 150 g kokta skalade räkor
  • 15 tillagade färska musslor
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 ansad och strimlad purjolök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad persilja
  • 0.5 g stött saffran
  • 3 skållade, skalade och hackade tomater
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • 0.5 tsk timjan
  • 1.5 liter fiskbuljong av tärning eller kokt av fiskrens
  • 3 dl vitt vin
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk salt

Bouillabaisse

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa fisken och skär den i ganska stora bitar. Rengör och borsta musslorna och se till att de sluter sig. Hetta upp oljan i en stor kastrull. Låt gul lök, purjo- och vitlök fräsa i oljan några minuter utan att ta färg.
  2. Tillsätt persilja och saffran och låt fräsa ett par minuter. Rör i tomathack, apelsinskal och timjan. Häll över fiskbuljong och vin och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg i fiskbitarna och låt sjuda 4-5 minuter. Lägg i musslor, havskräftor eller räkor och låt dem bli varma.

Servering

Servera bouillabaissen direkt med brödkrutonger rostade i ugn, riven god ost och rouille eller aioli.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!